torstai 03. marraskuu 2011

Youth Code, ”köyhän miehen Genifique”

Yksi tämän hetken myydyimmistä anti-ageing-tuotteista kauneusmarkkinoilla on kiistatta Lancômen Genifique-seerumi. Se on lanseeraamisensa jälkeen ohittanut kaikki muut Lancômen anti-ageing -tuotteet, ja on muidenkin merkkien ”nuoruustuotteisiin” verrattuna todella suosittu. Muistelen Lancômen kouluttajan kertoneen, että Genifique-seerumia myydään nykyään maailmalla yksi pullo joka toinen minuutti.

No, minähän kuulun tunnetusti niihin skeptikoihin, jotka eivät ihan helpolla ”ihmeputelien” lupauksiin usko, ja ammatillisestikin tiedän ettei useimpia lupauksia ole edes mahdollista lunastaa. (L’orealhan muuten tuomittiin viime vuonna Ruotsissa miljoonan kruunun sakkoihin harhaanjohtavasta mainonnasta – mutta yhtiö on muutama viikko sitten tulleen uutisen mukaan jatkanut samaa markkinointia. Saa nähdä päätyykö firma uudelleen oikeuteen naapurimaassamme… Ruotsissa sentään näköjään puututaan kosmetiikan käsistä riistäytyneeseen mainontaan..!)

Genifique -seerumi on kuitenkin onnistunut saamaan minutkin vakuuttumaan. Ei omien kokemusten pohjalta, sillä itse en ole seerumia testannut kuin pari satunnaista kertaa, vaan asiakkaiden palautteiden ansiosta. Kosmetiikkamyyjänä voin kertoa, että aniharva asiakas jaksaa oma-aloitteisesti kertoa mitään käyttökokemuksiaan, mutta lähes kaikki Genifique -seerumin ostajat kommentoivat spontaanisti kuinka aine todellakin on muuttanut heidän ihoaan. Asiakkaat käyvät ostamassa tuotetta pullo toisensa jälkeen, ja kuvailevat kuinka iho on ”selvästi kirkastunut ja pehmentynyt”, ”muuttunut tasaisemmaksi ja sileämmäksi” ja on kaiken kaikkiaan ”silminnähden hehkuvampi”.

Olen kuullut tuon palautteen nyt niin monta kertaa, että väkisinkin on uskottava, että Genifique ilmeisesti oikeasti toimii huomattavan monilla ihmisillä.

Kiinnostuitko tästä ”taikaseerumista”? Saako 75€:n hinta sinut kavahtamaan? Ei hätää. Voit ostaa sen myös alle kahdella kympillä. :)

Ei liene mikään salaisuus, että Lancômen omistaja L’oreal tuo aika ajoin markkinoille edullisempia versioita selektiivisistä hittituotteistaan L’oreal Paris -brändin alla. Blogissa olen aiemmin vertaillut Lancômen Platineum-voidetta ja L’oreal Parisin Age-Perfect Pro-Calcium -voidetta. Nyt tein saman vertailun Genifique- ja L’oreal Parisin Youth Code -seerumeille.

Tulos: Youth Code ja Genifique ovat 90-prosenttisesti samaa ainetta. Inceissä on vain kuuden raaka-aineen ero, joista neljä on tuotteen vaikutuksen kannalta merkityksettömiä (eli siis lisäaineita kuten hajuste, emulgaattori ym.), ja kaksi on itse asiassa Youth Coden hyväksi. Inci-vertailun näette alla. Resepteille yhteiset ainesosat ovat punaisella.

Viisi ensimmäistä raaka-ainetta ovat samassa järjestyksessä, loppujen järjestys vaihtelee hieman – mutta ei merkittävästi. Youth Coden eduksi luettavat ainesosat ovat peptidit Palmitoyl Oligopeptide ja Palmitoyl Tetrapeptide-7 (tunnetaan yhteisellä kauppanimellä Metroxyl 3000). Peptidejä käytetään yleisesti anti-ageing -tuotteissa ja niitä pidetään hyvänä vaikuttavana ainesosana.

Genifiquen reseptissä ihmetystä aiheuttaa säilöntäaine fenoksietanolin sijoittuminen kymmenen ensimmäisen ainesosan joukkoon. Säilöntäaineiden pitoisuus kosmetiikkatuotteessa on suhteessa pieni verrattuna vaikuttaviin ainesosiin, joten incissä säilöntäaineen jälkeen tulevilla raaka-aineilla ei juurikaan ole enää vaikutusta tuotteen tehoon.

Kummassakin tuotteessa on tärkeimpänä vaikuttavana aineena bakteeri nimeltä bifida ferment lysate (jos joku tietää tälle suomennoksen niin kertokaa! :) ”Fermentoidun bifida-bakteerin lysaatti”? :p), joka sattumalta on myös Estee Lauderin kulttituote Advanced Night Repair -seerumin pääraaka-aine. Bifida ferment  lysatesta ei kuitenkaan ole mitään tutkimuksia jotka tukisivat sen vaikutuksia iholla. (Rita Stiensin incihaku antaa aineelle joka tapauksessa kolme hymynaamaa.)

Jos minä katsoisin näitä incejä tietämättä mistä tuotteista on kysymys, sanoisin, että Youth Coden inci näyttää peptidien ansiosta vielä Genifiqueta paremmalta. Olen selaillut netistä Youth Coden arvosteluja ja vertailuja Genifiqueen, ja moni on sitä mieltä että tulokset YC:lla ovat aivan yhtä hyvät kuin Genifiquella. (No, miksei olisi kun ainesosat ovat käytännössä samat? ^_^) Selkein käytössä havaittava ero on kuulema tuoksussa. (Itse en ole päässyt Youth Codea haistamaan kun meillä ei ole siitä testeriä.) Ja tuntuuhan ero myös lompakossa. ;)

Kyllä kosmetiikan maailma vain on sitten mielenkiintoinen.

Edit. Kun kommenttilaatikossa on tästä jo useasti kysytty, niin lisätään tämä nyt tännekin: Youth Code on tarkoitettu 30+ -vuotiaille (L’orealin mukaan 35+). Lisätietoa Youth Codesta täältä.


106 Responses to “Youth Code, ”köyhän miehen Genifique””

 1. Nimetön kirjoitti:

  Kiitos! Loistavaa! Lisää näitä! Juuri tätä kaipaan, jotain uutta, infoa, kivoja vinkkejä ja joskus tosiaan näinkin päin että jotain voi saada halvemmallakin!

 2. Nora kirjoitti:

  Heis!
  Tuli tosta kosmetiikan mainostamisesta mieleen. Laitoin seuraavan linkin FB-sivulleni: http://www.adressit.com/kosmetiikkamainonta
  Lakinaisystävä kommentoi asiaa seuraavasti: ”And thou shall be heard! Kosmetiikan advertisement claimeja ollaan tällä hetkellä säätelemässä komisssion toimesta koko EU:n alueella. Vastikään toimeenpannussa uudessa Cosmetics Regualtionissa (art 20) on selkeät toimenpiteet sille, että vuoteen 2016 mennessä koko EU:n alueella ollaan harmonisoitu cosmetic advertisement claims. Tällä hetkellähän samaa tehdään EFSA:ssa terveysväitteiden suhteen ja monet elintarviketoimijat pissivät housuihinsa kun useimmat mainosväitteet päätyvät hyltäyiksi/kielletyiksi without scientific sustantiation. Jos (ja oletettavasti kun) samanlainen prosessi toteutetaan cosmetics claimien suhteen, ei kukaan saakkaan sanoa enää juuri mitään, mistään…” Elis jos nyt ymmärrän oikein asialle ollaan tekemässä jotain. Eri asia onkin sitten onnistuvatko yhtiöt löytämään porsan reikiä asiassa.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Miksi osa lakiystäväsi tekstistä on englanniksi? :)

   Onkohan tuo adressi sama joka on ollut olemassa jo ainakin pari vuotta? Olen aiemmin allekirjoittanut tuollaisen adressin kahdesti. Tosiaan toivoisin että Suomessakin laitettaisiin uskomattomia lupauksia antavat ja retusoituja ihoja / tekoripsiä jne käyttävät mainostajat kuriin. Tulen vihaiseksi joka kerta kun näen irtoripsillä / Photoshopilla mainostettavia maskaroita. >:-(

   • Mirri kirjoitti:

    ”Miksi osa lakiystäväsi tekstistä on englanniksi? :)”

    :D Minullakin tuli mieleen, että onpas tosiaankin vauhdikasta ”lakitekstiä” ”lakinaiselta”.
    Ennemminkin kuulostaa jonkun asiasta innostuneen omalta kirjoitukselta, johon hän on tueksi vetäissyt lainauksia englanninkielisestä tekstistä tuntematta oikeita termejä jne. :)

    • Mirri kirjoitti:

     …ja korkea hatunnosto täältäkin tutkimustyöllesi :)

     • Sanni Sanni kirjoitti:

      No ei tämä nyt niin hurjaa tutkimustyötä vaatinut…. ^_^ Riitti että näin lehdissä Youth Code -seerumimainoksia, kiinnitin huomioni lupausten samankaltaisuuteen Genifiquen kanssa, ja asetin sen jälkeen töissä YC:n ja Genifiquen incit vierekkäin. :)

 3. Sentsu kirjoitti:

  Wautsi, että joku jaksaa tehdä tällaisia vertailuja meidän iloksi ja hyödyksi! Kiitoksia tuhannesti. :)

  Eipä olisi koskaan tullut itselle mieleen, että tällaisia ”kulttituotteita” saa myös eri näköisessä putelissa huomattavasti edullisemmin.

  Mukavaa syksyä sinulle!

 4. Heli kirjoitti:

  Ikäni puolesta (39) kuulun kaiketi anti ageing -tuotteiden kohderyhmään, mutta minua mietityttää eräs asia. Miten nämä seerumit ja voiteet sopivat iholleni, joka edelleen rasvoittuu ja pukkaa pintaan finnejä kuukautiskierron mukaan? Onneksi ei kuitenkaan aivan samassa määrin kuin murrosikäisenä. Lisäksi taidan olla perinyt äidiltäni ihon, joka ei ainakaan vielä ole osoittanut kauhean pahoja rypistymisen merkkejä.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   YC/Genifique-seerumit eivät ole rasvaisia, joten ne sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle. Toki on eri asia, miten itse suhtaudut esimerkiksi dimetikoniin (silikoni), mutta mikäki et ole aiemmin huomannut silikoniyhdisteiden tukkivan ihoasi niin eivät ne sitä tee näissäkään seerumeissa. :)

   Iholle, joka ei ole lainkaan kuiva, riittää hoidoksi mainiosti vaikka pelkkä seerumi (vaikka valmistajat kuinka väittäisivät että seerumin päälle tarvitsee AINA voiteen…. Sehän on vain myynnillinen seikka. :))

   • Sonia kirjoitti:

    Mä en voi sille mitään mut dimetikoni kuulostaa joko a) masennuslääkkeeltä tai b) huumeelta. Metadoni tulee ekana mieleen. :D

 5. Zepa kirjoitti:

  Hienosti tehty, Sanni! Teit lukijoiden puolesta pilkuntarkkaaa tutkimustyötä = arvostan.

 6. ikäkriisi28 kirjoitti:

  Hei kiitos, oli oikeasti todella mielenkiintoinen juttu! Tein pienen hintavertailukierroksen netissä ja tuo Youth Code on juuri nyt eräässä tavaratalossa vihreää korttia näyttämällä tarjouksessa 14,90 €. Taidan käydä kotiuttamassa putelin jo tänään.

 7. Liisa kirjoitti:

  Minkäikäisenä tuota Youth Codea pitäisi alkaa käyttämään? :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   YC ja Genifique -linjat on tarkoitettu n. 30+ ikäisille. Nämä eivät ole vielä mitään voimakkaita 5-6-kymppisen tuotteita.

   • Nimetön kirjoitti:

    Onhan YC:llä 25+ sarjakin vai olenko täysin väärässä??

    • Sanni Sanni kirjoitti:

     Eikös Youth Codella ole kaksi ”sarjaa”, perus-YC ja sitten Youth Code Luminizer? En ainakaan itse ole tietoinen muista Youth Codeista. Luminizerhan on tarkoitettu häivyttämään pigmenttiläiskiä, ja harvemmin parikymppisellä vielä sellaisia on. Mutta jos olet 25 ja ihosi alkaa jo läiskittyä niin mikäpä ettei voisi kokeilla YC Luminizeria.

     L’orealin itsensä mukaan Youth Code on suunnattu 35+ ikäisille, mutta tokihan ihon kunto ja tarpeet vaikuttavat ensisijaisesti voiteen sopivuuteen. Alle 3-kymppiset nyt kuitenkin vielä harvemmin tarvitsevat ”nuorentavia” voiteita. :)

 8. Aneve kirjoitti:

  Supermielenkiintoista, kiitos! :)

 9. Ann kirjoitti:

  Olen 18v, voisinko alkaa käyttämään tuota tuotetta? Vai minkä ikäisille se on edes tarkoitettu?

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   En usko että 18-vuotiaana vielä tarvitset tällaisia ”ihon nuorekkuutta aktivoivia” tuotteita. :)

   Youth Code on suunnattu n. 3-kymppisestä ylöspäin.

 10. ella kirjoitti:

  Mielenkiintoista jälleen kerran :) Näitä tutkimuksiasi on aina yhtä kiinnostavaa lukea, enkä itse varmasti tulisi näitä asioita hoksanneeksi. Kiitos!

  Toisen kappaleen mainintaan Lorkun Ruotsin kommelluksista ei voi kuin tuumata, että toivottavasti Suomessa mentäisiin tässäkin asiassa Ruotsin perässä ja kilahtaneeseen kosmetiikkamainontaan puututtaisiin. Ruotsiahan on maassamme ollut tapana apinoida monessa hölmömmässäkin jutussa, joten miksei välillä jossain järkevässäkin.

 11. Annukka kirjoitti:

  Kiitos valaisevasta postauksesta! Nämä on tosi hyviä kun kaikkeen ei pysty/kykene irtautumaan itse :)
  Genifiqueta olen testannut 3 testeripulloa (peräkkäin), enkä itse huomannut mitään muutoksia ihossani. Ikää 33 v.
  Mutta jos joku kokee hyötyvänsä tästä, niin on hyvä olla olemassa halvem,pikin samanveroinen vaihtoehto :)

 12. Tiia kirjoitti:

  Näissä sun blogi on kyllä ehdoton ykkönen, siitä suuri kiitos. Ehkä tämmönen vannoutunut luonnonkosmetiikkafanikin vois vähän löysyttää kriteerejään, ja ostaa tuollaisen putelin… :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   No mäkin mietin että jos en käyttäisi luonnonkosmetiikkaa niin olisin jo testannut tuon YC:n! ^_^

 13. Eskimo kirjoitti:

  Menee vähän tämän aiheen vierestä, mutta olisi todella kiva lukea testauksia (jos niitä sinulla mahdollisuus testata) luonnonkosmetiikan hiusten muotoilutuotteista. Ne taitaa olla ripsivärien ohella kaikista haastavimpia luonnonkosmetiikan tuotteita.

  Olisi myös mielenkiintoinen tuollainen seerumi-testi, esim. luonnonkosmetiikan Weledan Granaattiomena Seerumin https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/8006/Weleda-Granaattiomena-Seerumi ja Youth Coden vertailu.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Mulla onkin muuten parhaillaan yksi luonnonkosmetiikan muotoilutuote käytössä! Siitä on tulossa arvostelua ihan lähiaikoina.

   Ja joo, luonnonkosmetiikan seerumi vs. normikosmetiikan seerumi -vertailu voisi olla kiinnostava. Tosin tiedämme jo valmiiksi, kummassa on korkeammat pitoisuudet vaikuttavia aineita… ;)

 14. Toinen Sanni kirjoitti:

  Kiitos ihan hurjasti tästä postauksesta! Oonkin monesti meinannut ostaa tuon Youth Coden seerumin mutta se on jäänyt kauppaan. Ensi kerralla käyn sen hakemassa. Tällaiset vertailut ovat ihan todella hyödyllisiä!

 15. Opri kirjoitti:

  Onko siitä jotain haittaa, jos alkaa käyttää jo parikymppisenä tuon tyyppisiä tuotteita? Tai siis toisinsanoen, mitä käytännön haittaa siitä on?

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Jotkut kouluttajat ovat sanoneet, että vahvoja elvyttäviä (mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan) tai ihoa aktivoivia aineita sisältävät tuotteet voivat ärsyttää ihoa, jolla ei vielä ole tarvetta näille ainesosille. Esim. Weledan kouluttaja sanoi, ettei Weledan Wild Rose -tuotteita saa suositella alle 3-kymppisille sillä niiden sisältämä ruusuöljy voi oikeasti saada nuorella iholla aikaan epätoivottuja reaktioita kuten näppyjä. Minusta tämä oli jotenkin uskomaton väite, mutta koska en ole perehtynyt ruusuöljyn kemiaan niin en pysty ottamaan asiaan kantaa.

   Meidän kosmetiikan kemian ope puolestaan sanoi, että mitkään anti-ageing-tuotteet ei voi tehdä mitään hallaa nuorelle iholle, mutta että jos 15-vuotias käyttää 50-vuotiaan voidetta, niin hänen ihonsa ei vain yksinkertaisesti hyödynnä voiteesta niitä elvyttäviä ja ihon tukirakenteeseen vaikuttavia ainesosia. Ne siis menevät hukkaan, ja on turhaa käyttää sellaista voidetta.

   Mä uskoisin, että nuori ihminen, jonka iho on vielä tasainen ja ”persikkainen”, ei millään lailla tarvitse YC:n ja Genifiquen kaltaisia ihon pinnan proteiineihin vaikuttavia aineita. (Tuotteet nimittäin väittävät vaikuttavansa ihon ”nuoruusproteiineihin”.) Vaikka kaikkien iho ei varmasti ole alle 2-kymppisenäkään hehkuva ja hyvässä kunnossa, niin sen ikäisen ihon ongelmat ovat kuitenkin erilaisia kuin jo 30-vuotiaan ihon. 3-kymppisen iho alkaa sameta, ja siinä luonnollisestikin näkyy jo juonteita ja jopa pigmenttimuutoksia. Parikymppisen ihon ongelmia taas taitavat lähinnä olla mahdolliset epäpuhtaudet ja rasvaisuus tai couperosa (joka sekin kyllä vaivaa useammin vanhempia ihmisiä). Näin ollen on jotenkin vaikea nähdä, mitä hyötyä ihoa kirkastavasta ja juonteita tasoittavasta tuotteesta on parikymppiselle. Eli käytöllä ei välttämättä ole käytännön haittaa, mutta ei erityistä hyötyäkään. :)

 16. MaijuS kirjoitti:

  Ja tätä rataa toivoisi kuluttajienkin jatkavan. Se markkinoi kenellä eniten rahaa on ja hei, jos Lancome laittais saman tuotteen myyntiin 20 eurolla niin ostettaisko sitä sen jälkeen?

 17. Henni kirjoitti:

  Lisää näitä! Ihanaa, että kerrot meille kosmetiikan peruskäyttäjille juttuja, joita emme itse ymmärrä. :)
  Mites sitten tämä Lancômen Visionnaire -tuote? Itseäni kiinnostaisi hirveästi kokeilla sitä, mutta puteli taitaa maksaa jotain 80 euroa. Liekö siitä vastaavaa halvempaa markkinoilla?

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Visionnaire on vasta ilmestynyt, eli mikäli Lorkku tehtailisikin siitä edullisemman version, niin se tulisi kauppoihin vasta myöhemmin.

 18. MRMR kirjoitti:

  Hei, osaisitko suositella parikymppisen iholle jotain ”ryppyvoidetta”? Kaikkialla kehotetaan aloittamaan tässä iässä moisten tuotteiden käyttö, mutta on kamalan hankala lähteä kokeilemaan mitään kun ei tiedä mikä on millekin ikäryhmälle suunnattu. Luonnonkosmetiika kiinnostaisi tässäkin hivenen kemikaalikammoista, mutta ihan perusjututkin käyvät.

  Ihossani on edelleen epäpuhtauksia ja finnejäkin silloin tällöin, mutta silti pintakuivuutta varsinkin nenässä (ja joskus testaamasi Dr. Hauschkan Melissa-päivävoide on iholleni täydellinen! Kiitos kovasti vinkistä).

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Jos ihosi voi hyvin Melissa-voiteella, en näe syytä miksi tarvitsisit jonkun ”ryppyvoiteen”. :) Vai onko sinulla jo ryppyjä joita haluat targetoida?

   Jos välttämättä haluat siirtyä johonkin ihon ennenaikaista vanhenemista ehkäisevään voiteeseen, niin omiin suosikkeihini kuuluu esim. La Clareen Oliv’ -antioksidanttivoide sekä Laveran My Age. Nyt tosin messuilla kuulin, että tuo My Age on ennemminkin suunnattu 40+ vuotiaille, mutta itse olen tyytyväisenä käytellyt sitä. :)

   • MRMR kirjoitti:

    En ainakaan vielä ole huomannut ryppyjä, mutta ehkä olen vain mainonnan uhri ja olen jostain saanut päähäni että ryppyjä pitäisi ehkäistä ennen niiden ilmestymistä. Ehkä siis odotan vielä jonkun aikaa ja alan sitten joskus täsmähoitaa niitä rppyjä :)

 19. Shiri kirjoitti:

  Ruotsissa ollaan meitä edellä. :) Siellä muun muassa lapsille suunnattu mainostus on kielletty (eli muistaakseni alle 10- tai 12-vuotiaille).

 20. Lumiruusu kirjoitti:

  Tulin itsekin uteliaaksi tuosta bifidasta, joten päätin hieman googletella ja sanakirjan avulla selvisi tällaista:

  http://www.ewg.org/skindeep/ingredient.php?ingred06=700744 selittää bifida ferment lysatea näin:
  ”About BIFIDA FERMENT LYSATE: Bifida Ferment Lysate is a lysate of the fermentation product of Bifida”

  sanakirjan avulla suomennettuna siis:
  Bifida ferment lysate on bifida-bakteerin käymistuotteen solujen hajoamisessa muodostunutta ainetta.

  Lisäksi http://www.epinions.com/review/Est_eacute_e_Lauder_Advanced_Night_Repair/content_476262403716 kertoo että tällä kyseisellä bakteerista peräisin olevalla aineella olisi DNA:n korjaamiseen liittyviä ominaisuuksia.

  Toivottavasti tämä selventää asiaa edes hieman. Mahdollisia virheitä saa korjata jos niitä huomataan… :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   sanakirjan avulla suomennettuna siis:
   Bifida ferment lysate on bifida-bakteerin käymistuotteen solujen hajoamisessa muodostunutta ainetta

   OK, kiitos vaivannäöstä! :) Vaikean kuuloinen termi… ^_^ Piti lukea tuo lause monta kertaa ennenkuin täysin sisäistin sen. :P

   että tällä kyseisellä bakteerista peräisin olevalla aineella olisi DNA:n korjaamiseen liittyviä ominaisuuksia.

   Minäkin luin tuon jostain, mutta koska mitään virallista tutkimusta ei ole ollut millään firmalla näyttää, niin en ihan pysty tuohon uskomaan… Niinkuin Paula Begounkin kirjassaan kirjoittaa, on se jännää että valmistajilla on aina lähettää medialle sivukaupalla höpönlöpön lehdistömateriaalia, mutta kun journalisti pyytää saada nähdä itse tutkimusmateriaalin, niin sitä ei ole lähettää juuri kellään….

   • RainDrop kirjoitti:

    ”tällä kyseisellä bakteerista peräisin olevalla aineella olisi DNA:n korjaamiseen liittyviä ominaisuuksia.”

    Mitähän tällä tarkoitetaan? DNA:han koostuu neljästä eri nukleotidista tietyillä kombinaatioilla, enkä oikein usko että tässä nyt tarkoitettaisiin esim. mitään mutaatioiden korjaamista. Ehkä tuo bakteerista peräisin oleva aine voi sitten vaikuttaa niihin DNA:n rakennemolekyyleihin (http://en.wikipedia.org/wiki/DNA), mutta vähän epäilen, että se ihon pinnalle levitettynä auttaisi ”korjaamaan” DNA:ta.

    Mutta hirvittävän mielenkiintoinen postaus, ja tietyllä tavalla melko nerokasta markkinointia L’orealilta, noiden tuotteiden kohderyhmät ovat varmaankin melko erilaiset hinnasta johtuen, joten en usko, että merkittävästi edes kilpailevat ”itsensä kanssa”.

    • Sanni Sanni kirjoitti:

     Mitähän tällä tarkoitetaan?

     No niinpä…. Ei meinaa välillä edes pokka pitää kun lukee noita markkinointiväittämiä. Ihan kuin mikään kosmetiikka voisi vaikuttaa DNA:han… huhheliheijaa. :D

     • Lumiruusu kirjoitti:

      Anteeksi, mutta minun täytyy biologiaa opiskelleena olla hieman erimieltä… Ymmärrän kyllä ettei DNA:n rakenne ole yleistietoa, joten:

      Jokaisen kromosomin päissä on telomeerit eli DNA-jaksot, jotka eivät varsinaisesti sisällä geneettistä informaatiota, vaan suojaavat kromosomia solun jakautuessa. Kun DNA kopioituu, sitä kopioiva entsyymi ei pysty kopioimaan kromosomin viimeisiä nukleotidejä, joten periaatteessa kromosomi lyhenee muutamalla nukleotidillä jokaisen solun jakautumisen yhteydessä. Jotta geneettistä informaatiota ei menetettäisi, kromosomin päissä on telomeerit, jotka tavallaan kuluvat informaatiota sisältävän DNA:n puolesta. Kun telomeerit ovat kuluneet loppuun, solu ei pysty enää jakautumaan ja se kuolee. Tämä aiheuttaa mm. ihon vanhenemista (muun ruumiin ohella), mikä aiheuttaa ryppyjä.

      DNA:n korjaamisella todennäköisesti tarkoitetaan telomeerien korjaamista. Toisaalta olen itsekin hyvin skeptinen, pystyykö mikään kosmetiikka tähän, sillä omien tietojeni mukaan telomeerien korjaamiseen vaadittava tekniikka on jumissa kantasolututkimuksessa. Voin toisaalta olla väärässäkin, sillä tietoni pohjautuvat vuonna 2010 painettuun oppikirjaan.

      PS. anteeksi jos teksti kuulostaa saarnalta, mitä sen ei todellakaan ole tarkoitus olla. Tässä myös linkki, jossa on pari hyvää esimerkkiä yms. jos aihe kiinnostaa
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=442

      • hanipöö kirjoitti:

       No jos kosmetiikka oikeasti sisältäisi telomeraasia, olisi siitä varmaan aivan megalomaaninen markkinointihuuto ;)

       Ainoastaan kantasolut ja syöpäsolut toistaiseksi pystyvät pidentämään telomeereja, solun ulkopuolelle annosteltu kosmetiikka ei. Lähinnä taitaa olla antioksidantti tms vaikutus, millä pystytään ehkäisemään mahdollisia ylimääräisiä soluvaurioita (DNA mutaaioita), mutta kertakaikkiaan mahdottomalta ajatukselta tuntuu että pintaiholle annosteltu kosmetiikka voisi DNA:ta muokata (pitäisi vaikuttavien aineiden päästä ensin kaikkien kuolleita soluja sisältävien keratinosyyttikerrosten läpi tyvisolukerrokseen, siitä solukalvon läpi, ja vielä tumaan saakka DNA:ta spesifisti paikkailemaan). Ja jos pystyisi, se olis itseasiassa aika pelottavaa.

       Itseasiassa voisi ajatella, että tupakoijat voisivat hyötyä nuorempina näistä anti-ageing tuotteista, juuri tuolla ehkäisevällä tavalla. Tupakan toksiinithan vanhentavat ihoa (ja toki koko muutakin elimistöä) aiheuttamalla DNA vaurioita normaalia nopeammin, ja telomeeritkin kuluvat nopeammalla tahdilla tupakoijilla. Eli voisko näille parikymppisille kokeilunhaluisille sitten todeta, et joo, yleensä 30+, mut jos röökaat, aloita heti!

       • Piltti kirjoitti:

        Kosmetiikkalainsäädäntöä ja kosmetiikan kemiaa lukeneena täytyy vain todeta, että laki kieltää kosmeettisten valmisteiden imeytymisen verenkiertoon. Näillä tuotteilla ei siis voida mitenkään vaikuttaa DNA:han vain ihon pintakerrokseen. Jos joku aine voisi vaikuttaa syvemmälle ihoon eli dermikseen, niin se olisi lääke ja myytäisiin apteekissa. Itse en oikein usko noihin anti-age voiteisiin, koska ihon vanheneminen ja rypistyminen johtuu juuri elastaani ja kollageeni säikeiden vähenemisestä ja nämä sijaitsevat dermiksessa, johon kosmetiikka tuote ei saa imeytyä. Ihon pintaahan anti-age tuotteet toki siloittavat kosteuttamalla, jolloin pahimmat uurteet katoavat, mutta kyllä niiden vaikutus on jotain aivan muuta mitä mainonta lupaa. :)

 21. Mmmii kirjoitti:

  Kiitti tästä kivasta postauksesta!
  Lähetin sulle joskus kommentin jossa toivoin juurikin Lancomen ja Loreal Parisin vertailua ja nyt minä sitä sain :)
  Jos tiedät enemmän aiheesta tai olet itse kiinnostunut niin olisin erityisesti kiinnostunut kuulemaan niiden brändien meikkivoiteista ja puutereista. :)

 22. Tiia kirjoitti:

  EI VOI OLLA TOTTA!! Keskustelin näistä tuotteista kampaajani kanssa toissapäivänä. Tämä Youth Code-seerumihan oli Kampin Anttilassa tarjouksessa KYMPILLÄ! En ostanut. En vaikka paketin kyljessä puhuttiin tyytyväisyystakuusta, lupaavata rahat takaisin jos ei tykkää. Minusta tämä on hyvin outoa. Mulla oli käytössä yksi purkki Youth Coden kosteusvoidetta ja mielestäni tuote oli ihan huijausta. En huomannut minkäänlaista eroa pitkällä juoksulla ihossani. Tuntui kuin voiteen idea olisi ollut siinä kalvossa minkä se levitettäessä jättää. Tästä ns. bluffikokemuksesta johtuen ajattelin tuolla Anttilan hyllyllä säästää senkin kympin Lancomen seerumiin. Siitä mulla on kokemusta pienen näytetuubin verran.. Oisko ollut 5 ml:n pakkaus.. EN OLISI IKINÄ USKONUT sillä mäkin olen skeptinen kaikkien ihmerohtojen kohdalla. Levittelin sitä vain muutamana iltana ennen nukkumaan menoa ja eräänä päivänä pestessäni käsiä kummastelin sen kummemmin seerumia muistelematta ihoani. Nuoremmalta näytti!! Ja mitä mä erityisesti tahtoisin tietää – KUINKA ON MAHDOLLISTA, ETTÄ SAMAA KAMAA MYYDÄÄN NOIN ERI HINNOILLA..? Vaikka tässä olisi taustalla millaiset salaliitot ja Lorealit tahansa niin oudolta tuntuu. Pakkohan se ois tän inci-vertailun valossa uskoa. Hämmentävää.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Mulla oli käytössä yksi purkki Youth Coden kosteusvoidetta ja mielestäni tuote oli ihan huijausta.

   Olen joskus muinoin verrannut YC:n ja Genifiquen voideincejäkin, ja ne eivät täsmänneet. Eli ainoastaan seerumi on Genifique-reseptillä tehty.

   En nyt tässä tosin sen kummemmin ota kantaa YC-voiteiden toimivuuteen, toteanpahan vain että ne eivät ole suoraan Genifique-versioita.

   • Tiia kirjoitti:

    Tämän infon valossa aloin uudelleen harkitsemaan tätä halpisseerumia. Onhan se fakta, että esim. Burana ja Ibusal ovat yksi ja sama pilleri eri hintalapuilla.. Mutta silti tämä valtaisa hintaero hämmentää. Nousee mieleen vanhat totuudet ”ei tyhmä ole se joka pyytää vaan se joka maksaa” ja toisaalta ”jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta se myös todennäköisimmin on sitä”..

    Voi kuinka suuressa pimennossa ja kysymysmerkkien suossa olisinkaan ilman tätä blogia! :)

 23. RainDrop kirjoitti:

  Pakko kyllä todeta, että tuolla 75e hinnalla en takuulla ostaisi tuota, mutta parikymppiä saisi ehkä jo harkitsemaan :)

  Uskaltaisinkohan vielä kysyä tuotevinkkiä, kun nuo ”Ihonhoito” ja ”luonnonkosmetiikka” tagit on niin laajoja, että osaisitko suositella jotain kosteusvoidetta herkälle (pintakuivalle) sekaiholle? Tai jotain hoitotuotetta/kosteusvoidetta couperosa-iholle?

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Normikosmetiikan puolelta Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream tai Lumenen Sensitive Touch kosteusvoide. Luonnonkosmetiikan puolelta Dr. Hauschkan Kevyt Ruusuvoide tai Laveran Aloe Vera -kosteusvoide.

   Talvella couperosa-iho kannattaa suojata pakkasella paksulla suojavoiteella, kokeile silloin vaikka Lumenen Sensitive Touch SOS-voidetta tai Hauschkan klassista Ruusuvoidetta (ei normaalisti se paras vaihtoehto sekaiholle kuitenkaan).

   • RainDrop kirjoitti:

    Kiitos nopeasta vastauksesta ja vinkeistä, täytyy harkita tuota Cliniqueta ja nuo luonnonkosmetiikan voiteetkin kiinnostaisi. Tähän mennessä kaikki ”luonnonkosmetiikka” kosteusvoiteet mihin olen törmännyt ovat mielestäni haisseet kamalalle, mutta nuo kuulostaa äkkiseltään ihan hyville tuoksuille.

    Täällä ulkomailla talvella ei onneksi ole niin paljon pakkasta kuin Suomessa, joten ihokaan ei kärsi niin paljon.

 24. emilie kirjoitti:

  Mitä arvelisit, voisiko olla niin, että tuossa kalliimmassa voiteessa olisi kuitenkin enemmän niitä ”vaikuttavia” aineita millilirtoissa ja halvemmassa enemmän täyteaineita, vaikka ainekset sinällään ovatkin samat?

  Sitten toinen asia mitä olen miettinyt, tuo silikoni, jonka aina mainitset kosmetiikkatuotteissa. On varmaan niin, että kaikkien ihot eivät siitä pidä, mutta on sillä aineella tietääkseni muutakin ”arvoa” kun tehdä sileää pintaa.

  Joissain ihan apteekin perusvoiteissakin on silikonia. Olen kuullut, että silikoni parantaa voiteen koostumusta niin, että silikonin kanssa voiteen peruskoostumus voi olla todella rasvainen, ja silti hyvin imeytyvä. Tällainen voide on mm. Essex plus. Eli jos halutaan voide, joka on yhtä paksu ja kosteuttava, mutta ei sisällä silikonia, se olisi ehkä koostumukseltaan öljyisempi tms hankalampi käyttää.

  P.S. pidän blogistasi, aina vaan tulee silloin kommentoitua, kun on jotain ns. kritisoitavaa :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Mitä arvelisit, voisiko olla niin, että tuossa kalliimmassa voiteessa olisi kuitenkin enemmän niitä “vaikuttavia” aineita millilirtoissa ja halvemmassa enemmän täyteaineita, vaikka ainekset sinällään ovatkin samat?

   Odotinkin, että joku olisi jo aiemmin nostanut esiin tuon ”kortin”. :) Saattaahan hyvin ollakin, että Genifiquessa on korkeampi pitoisuus vaikuttavia aineita, mutta ihmisten käyttökokemukset ovat kuitenkin puhuneet sen puolesta, että YC:n tulokset iholla vastaavat Genifiqueta. Silloin ainesosien pitoisuuksilla ei ole niin kovasti väliä.

   mutta on sillä aineella tietääkseni muutakin “arvoa” kun tehdä sileää pintaa.

   Juu, tokihan silikoniyhdisteet tekevät muutakin kuin vain tuovat sitä sileyden ja liukkauden tuntua ja miellyttävää levittyvyyttä. Ne eivät kuitenkaan missään muodossa hoida ihoa, vaan vaikuttavat voidepohjan koostumukseen, kuten mainitsitkin. Siksi en itse arvosta silikoneja muualla kuin hiuksiin jätettävissä, suojaavissa seerumeissa. Laitan iholleni mielellään mahdollisimman paljon sellaisia ainesosia, jotka itsessään ovat hyväksi iholle. :)

   • Nimetön kirjoitti:

    Niin, aivan, silikoni itsessään ei tosiaan varmaankaan ihoa hoida, mutta se merkitys sillä ainakin on että voi käyttää kosteuttavampaa voidetta kuin muuten.

    Pitoisuuksillahan ei tosiaan ole väliä, jos käyttäjät ovat sitä mieltä, että tuote on hyvä eikä niissä varmaan kovin suuria heittoja voikaan olla, mutta tosiaan pelkän ainesosaluettelon perusteella ei voi päätellä, että tuote olisi 90 prosenttisesti samaa tavaraa kuin ainoastaan aine_osien_ osalta.

    • Sanni Sanni kirjoitti:

     Kuulostaisiko toteamus paremmalta muodossa ”seerumit ovat raaka-aineiltaan 90-prosenttisesti samaa tavaraa”? :) Sillä sitähän ne ovat, olivat pitoisuudet sitten mitä hyvänsä. :)

 25. Piilolukija kirjoitti:

  Yleensä en kommentoi postauksiin, luen ne vain hyvillä mielin. Mutta nyt minun täytyy oikeasti antaa suuri kiitos! Erittäin mielenkiintoinen aihe ja varsinkin tulos! :)

 26. cherria kirjoitti:

  Aivan mahtava postaus, kiitos! :) Tällaiset on aivan mielettömiä meille tavallisille tallaajille, jotka emme ymmärrä inceistä mitään (saati edes tienneet Lorealin ja Lancomen yhteyttä toisiinsa…)! Vinkki lähtee heti äidille, joka on Genifiquen suurkuluttaja :)
  Tekisi mieli itsekin kokeilla tuota Youth Codea, näyttää niin ihanan ylelliseltä. Mutta onkohan hyväksi/hyödyksi 25-vuotiaan iholle? :)

 27. ennaltaehkäisijä kirjoitti:

  Hei!

  Mitä mieltä olet, kumpi on tehokkaampi No7 Intensive vai tämä Youth Code? Oletko testaillut/kuullut kokemuksia.. Käytän nimittäin itse tätä No7-intensive sarjaa, mutta Youth Code alkoi kuulostaa hyvältä… :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Tarkoitatko koko No7 Intensive -linjaa vai pelkkää seerumia? Itse annoin töistä saamani Intensive-seerumin pois, koska se sisältää niin paljon silikonia, enkä muutenkaan kuulu Intensive-linjan kohderyhmään (= henkilöt, joilla on jo näkyviä ikääntymisen merkkejä ja vaativat korjaavaa hoitoa). Eli en ole ikävä kyllä kokeillut.

 28. Mima kirjoitti:

  Kylläpäs sattuikin, kävin juuri ostamassa Sokokselta Lancomen meikkivoiteen ja sain jonkun lahjapakkauksen kylkiäisenä. Tuossa pakkauksessa on pikkupurkki sitä samaa meikkivoidetta ja pieni purkki tuota Genifigue-seerumia. Itsellä ei kyllä ryppyjä vielä ole, kun ikää on 25-vuotta, mutta pitää kokeilla tota, tuskin siitä haittaakaan voi olla…? :)

 29. ennaltaehkäisijä kirjoitti:

  en vielä seerumia käytä, voiteita kylläkin. Eli No7 ei sitten olisikaan niin tehokas silikonien määrästä päätellen…Taitaa mennä vaihtoon, jos kokeilisi tuota nuoruus koodia :)

  Kaunis kiitos!

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Seerumit on aina voiteita tehokkaampia. :) Osta YC-seerumi No7:n alle. :)

 30. zubi kirjoitti:

  Mielenkiintoista, hyödyllistä! Pitäisiköhän noita seerumeita alkaa käyttää kolmenkympin lähestyessä…?

 31. Iris kirjoitti:

  Kiitos!! Tästä on varmasti apua monelle. Tekisi mieli itsekin ostaa mutta enpä tiedä, luonnonkosmetiikkaa tullut enemmän viime aikoina käytettyä. Voisihan sitä yhden putelin verran kokeilla tätäkin, vähän kyllä tuntuu kuin tekisi syrjähypyn :D

  Olisiko antaa vinkkejä nasaalijuonteisiin? Varmaan joku lähestyvä 30-kriisi kun huomasin että sellaisethan minulla on ja posketkin kaipaisivat kohotusta. Oletko kokeillut kasvojumppaa? Jos jollakulla kokemuksia niin kertokaa!

  Tällä hetkellä kasvoilla yltyy taas suunympärysihottuma (perioraalidermatiitti). Todella ärsyttävä vaiva. Tähänkin olisi kiva kuulla vinkkejä :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Vinkkaanpa muuten pyytämättä hyvästä luonnonkosmetiikan seerumista, jos et halua ”tehdä syrjähyppyä”. ^_^ Tämä aine ei tosin ole tehnyt iholleni mitään näkyviä ihmeitä, mutta se syväkosteuttaa ja tuntuu todella miellyttävältä ja pitää pintakuivuuden hyvin kurissa päivävoiteen alla käytettynä. Kyseessä on Estelle & Thildin Rose Otto -seerumi. Hintaa tällä kyllä sitten onkin runsaat 40€, eli menee hinnoittelunsa puolesta jo lähelle selektiivistä kosmetiikkaa… :/ Mutta inci…. <3

   Nasaalijuonteiden "hoitoon" en ikävä kyllä osaa antaa vinkkejä. :( Luulen, että kosmetologit ovat parempia neuvomaan tällä saralla. Kasvojumppaa en ole (vielä) kokeillut.

   • milipili kirjoitti:

    Aivan huippua! Ei ole kuivaihoinen minä tarvinnut illalla muuta naamavoiteeksi!

   • Iris kirjoitti:

    Kiitos vinkistä! Täytyypä katsoa kun seuraavan kerran pääsen paikkaan missä Estelle & Thildiä myydään.

 32. Kankee kirjoitti:

  Voi ihana Sanni, kun sie palvelet meitä näin hyvin! Miulla ei kävisi mielen vieressäkään ajatella noita asioita noin. Enkä edes osais tutkia ja vertailla. Näytin kotona muksuille sen Proactiv Solution postauksen. Nuorimmainen kun väkevästi väittää, että vain tuo kyseinen tuote pelastaa hänet finneiltä!

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Nuorimmainen kun väkevästi väittää, että vain tuo kyseinen tuote pelastaa hänet finneiltä!

   Voihan se pelastaakin (etenkin jos hänellä on väitteensä tueksi jo käyttökokemuksiakin :)). Salisyylihappohan on hyväksi epäpuhtaalle iholle. Aivan varmasti euroversiot Proactivista toimivat monien iholla, mutta eivät riitä jos akne menee keskivaikean tai vaikean puolelle.

 33. Ansku kirjoitti:

  ”Bifida ferment lysate on bifida-bakteerin käymistuotteen solujen hajoamisessa muodostunutta ainetta”
  Miksei voisi vain sanoa että (bifida)bakteerilysaatti?
  Sehän on ihmisen suolistossa (!) elelevä bakteeri, ihan mukava sellainen, probiootiksikin haukuttu. Sille on ominaista käyttää käymistä (fermentaatio) aineenvaihdunnassaan, joten sen kasvualustaan silloin muodostuu käymistuotteita. Kai ne happamat käymistuotteet voivat olla hyväksi iholle? Ihan varmana ne eivät mutaatioita korjaa tai telomeerejä pidennä, kuten eivät ne bakteerin entsyymitkään, mikäli joku niistä sattuisi hengissä olemaankaan!
  Tätä kaveria on ilmeisesti kasvatettu liuoksessa, ja sitten ne on vain hajotettu (lyysattu) kasvualustoineen päivineen ja voila, meillä on bakteerilysaatti.
  Meillähän asuu iholla hyödyllisiä bakteereja vaikka kuinka paljon muutenkin. Miksi haluaisin levittää naamalleni hajotettua suolistoflooraa? No joo, en usko siitä olevan haittaakaan. Hassua tämä kosmetiikka(mainonta) nykyään.
  Asiaan: Kiitos Sanni erittäin hyvästä postauksesta jälleen, mikäli käyttäjäkokemukset ovat noin hyviä Youth code-seerumista, niin taidanpa kokeilla sitä! Huolimatta siitä mitä sen on syönyt ;-)

 34. heidi kirjoitti:

  Minkä ikäisille nämä tuotteet on tarkoitettu?
  Mulla ei ole ikää kuin vasta 24, mutta jonkin sortin ikäkriisiä (tai lähinnä ryppykriisiä) pukkaa. Olen tupakoinut luvattoman monta vuotta ja tiedän, että se on vaikuttanut ihooni. Jotain ryppyjä ehkäiseviä voiteita, seerumeita tai jotain haluaisin jo kaappiini hankkia.
  Mikäli Youth Code on tarkoitettu huomattavasti vanhemmille, osaisitko suositella jotain muuta tuotetta?

 35. HeliJ kirjoitti:

  Kiitos tästä julkituonnista!! Hienoa, että viitsit valistaa kansaa ja kaivella näitä juttuja esiin. Kauppaan siis ja Youth Codea ostoskoriin :)

 36. Jonayla kirjoitti:

  Mä boikotoin kaikkia L`orealin tuotteita. Yksi kaameimpia firmoja eläintestauksessa. :/ http://lorealinoa.wordpress.com/2010/11/28/loreal-animal-testing/

 37. Nimetön kirjoitti:

  Tosi mielenkiintoinen juttu. Tässä yksi aihetta sivuava tieteellinen julkaisu:

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0625.2009.00932.x/full

 38. Julia kirjoitti:

  Moi! Olen joskus harkkinnut tämän Lorealin seerumin ostamista, mutta olen melkein puolet nuorempi kuin sen ikäsuositus. Onko sillä jotain merkitystä vai kannattaako ostaa jotain kevyempää ja nuoremmalle iholle tarkoitettua? Kiitos etukäteen :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Copypeistaan sulle tähän vastauksen, jonka annoin ylempänä nimimerkki Oprin samankaltaiseen kysymykseen:

   Jotkut kouluttajat ovat sanoneet, että vahvoja elvyttäviä (mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan) tai ihoa aktivoivia aineita sisältävät tuotteet voivat ärsyttää ihoa, jolla ei vielä ole tarvetta näille ainesosille. Esim. Weledan kouluttaja sanoi, ettei Weledan Wild Rose -tuotteita saa suositella alle 3-kymppisille sillä niiden sisältämä ruusuöljy voi oikeasti saada nuorella iholla aikaan epätoivottuja reaktioita kuten näppyjä. Minusta tämä oli jotenkin uskomaton väite, mutta koska en ole perehtynyt ruusuöljyn kemiaan niin en pysty ottamaan asiaan kantaa.

   Meidän kosmetiikan kemian ope puolestaan sanoi, että mitkään anti-ageing-tuotteet ei voi tehdä mitään hallaa nuorelle iholle, mutta että jos 15-vuotias käyttää 50-vuotiaan voidetta, niin hänen ihonsa ei vain yksinkertaisesti hyödynnä voiteesta niitä elvyttäviä ja ihon tukirakenteeseen vaikuttavia ainesosia. Ne siis menevät hukkaan, ja on turhaa käyttää sellaista voidetta.

   Mä uskoisin, että nuori ihminen, jonka iho on vielä tasainen ja “persikkainen”, ei millään lailla tarvitse YC:n ja Genifiquen kaltaisia ihon pinnan proteiineihin vaikuttavia aineita. (Tuotteet nimittäin väittävät vaikuttavansa ihon “nuoruusproteiineihin”.) Vaikka kaikkien iho ei varmasti ole alle 2-kymppisenäkään hehkuva ja hyvässä kunnossa, niin sen ikäisen ihon ongelmat ovat kuitenkin erilaisia kuin jo 30-vuotiaan ihon. 3-kymppisen iho alkaa sameta, ja siinä luonnollisestikin näkyy jo juonteita ja jopa pigmenttimuutoksia. Parikymppisen ihon ongelmia taas taitavat lähinnä olla mahdolliset epäpuhtaudet ja rasvaisuus tai couperosa (joka sekin kyllä vaivaa useammin vanhempia ihmisiä). Näin ollen on jotenkin vaikea nähdä, mitä hyötyä ihoa kirkastavasta ja juonteita tasoittavasta tuotteesta on parikymppiselle. Eli käytöllä ei välttämättä ole käytännön haittaa, mutta ei erityistä hyötyäkään. :)

 39. h kirjoitti:

  Heips! ihan nyt tällästä kyselisin kun oot joskus kirjotellu noista mineraalimeikeistä, voisko sen meikin päälle suihkutella esim tällästä: https://www.dermoshop.fi/catalog/product/4014-kasvosuihke#/contents
  ku ei mulla oo mitää tyhjää suihkepulloa edes et vois laittaa 50/50 vettä ja kasvovettä. kiitos jo etukäteen! :)

 40. palllero kirjoitti:

  huomasin ton risiiniöljyn tuossa genifiguen incissä ja mun mielestä se on ainakin mun ihoon vaikuttanut tosi paljon. Käytän risiiniöljyy ihonhoidossa ja silleen. mutta kuka tietää :oO

  niin ja en tie vaikuttaako se valmistusprosessi sitte mitenkää siihe et miten aineet toimii keskenään ja myös toi että esim risiiniöljy on kuulemma tehokasta kanssa.

  en tiedä.

  mutta hyvä postaus :)

 41. LemonJuice kirjoitti:

  Hmm… Täytyypä kokeilla. Minä tykkään käyttää seerumeita ja vaikka ihoni on pintakuiva, niin meikittöminä päivinä usein pelkkä seerumi on riittävä. Antaa mukavan raikkaan, mutta hengittävän fiiliksen. Muulloin laitan aamuisin seerumin ja kosteusvoiteen, koska mineraalien alle tarvitsen riittävästi kosteutusta.

  Pakko sanoa näin ohimennen, että kommentteja lukiessani ihmettelin alle kolmekymppisten suurta intoa ruveta käyttämään pikemminkin keski-ikäisille ihmisille suunnattuja hoitotuotteita. Kuulostan tätimäiselle, mutta miksei voi vaan nauttia ja iloita siitä, että EI vielä TARVITSE käyttää kaikenmaailman antiageing-juttuja? :D Varsinkin, kun ko. tuotteet yleensä ovat vielä hintavampiakin.

  Tuntuu vaan jotenkin oudolta ajatus, että hyppäisi suunnilleen suoraan ”näppytuotteista ryppytuotteisiin”. Mitäs sitten nelikymppisenä pitäisi käyttää? Puhumattakaan siitä ylöspäin? :D :D

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   mutta miksei voi vaan nauttia ja iloita siitä, että EI vielä TARVITSE käyttää kaikenmaailman antiageing-juttuja? :D

   Sanopa muuta. :D

  • Sanaz kirjoitti:

   Mitäpä sitä turhaan odottamaan ryppyjen ilmaantumista ja sitten yrittää häivyttää niitä. Ennaltaehkäisy on tehokkain keino. Rypyt tulee kuitenkin jäädäkseen, toki ne voi täyttää kaiken maailman hyluronivoiteuilla yms mutta eihän se auta kuin tilapäisesti.

   Kyllä niitä ryppyjä tulee vaikka hoitaisi naamansa joka päivä antioksidanttinaamioilla ja voiteilla, mutta ennaltaehkäisyllä voi ostaa lisää aikaa ;) näin mä ainakin uskon.

 42. lumihiutale kirjoitti:

  Olis kysymys Lancomen Visionnaire seerumista.Ystävät puhuivat että tuttu meikkitaiteilija suositteli, ja ystävät n.25v molemmat. Kuulemma parin päivän kokemuksella ainakin iho tuntui sileämmältä, mutta muuta eivät vielä osanneet tuolloin sanoa. Onko sinulla tietoa/kokemusta? Häivyttääkö aknearpia, huokosia yms?

 43. hannele kirjoitti:

  kiitos!!!

  säästin siis juuri 50 euroa, sillä aioin ostaa lancomen seerumia , jota kosmetologi ylisti minulle tänään. Nyt tyydynkin halpisversioon…

 44. naela kirjoitti:

  Kävin ostamassa Youth Code seerumin Itiksen Stockalta tämän juttusi inspiroimana. Kuulun iän puolesta oikeaan kohderyhmäänkin (40v.) ja nyt jo muutaman käyttökerran jälkeen ihoni on mielestäni tasaisempi ja hehkuvampi. Tästä tulee varmasti vakiputeli peilikaappiini. Kiitos todella hyvästä vinkistä!

  -naela

 45. lahtiska kirjoitti:

  Kuulun kohderyhmään ja lähdin heti kauppaan vertailun luettuani. Ensimmäinen puteli kului tänä aamuna loppuun (kesti siis n. 2 kk) ja uusi odottaa jo kaapissa. Suurkiitos Sanni!

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Kiva kuulla! Mukavaa että saatoin olla avuksi. :)

   • erica kirjoitti:

    Käytin Lancomen seerumia useita pulloja, koska seerumi vain on kertakaikkisesti niin hyvä. Sattumalta löysin sivustollesi ja lukemani perusteella, menin ja ostin Lorealin YC-seerumin. Seerumi on yhtä hyvä; hyvin kosteuttava, imeytyvä ja silottava :)

 46. Sanaz kirjoitti:

  Moikka!

  Ostin lorealin youth code serumin joskus aikoja sitten luettuani sun arvostelun.

  Mitä mieltä sä olet lorealin uudesta youth code serumista? Osaatko kertoa mitkä on ne ainesosat jotka tehoaa pigmenttiläiskien ennaltaehkäisyyn ja muuten ihon sävyn tasaisuuteen.

  Minä hölmönä menin ja ostin sen tarkistamatta tuotearvosteluja. Esim makeupalley:ssa se sai tosi huonon arvostelun. Lähes kaikki valitti youth code luminizerin aiheuttavan näppyjä

  Mitä mieltä sä olet?

  Kiitos!

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Mitä mieltä sä olet lorealin uudesta youth code serumista?

   Moikka Sanaz! En ole ehtinyt tutustua Youth Code Luminizerin inciin vielä ollenkaan, tuote tuli hyllyymme vasta pari viikkoa sitten. Voin palata asiaan (jos muistan) kun ehdin tutkailla ainesosia tarkemmin.

 47. Nainen58 kirjoitti:

  Hei ja kiitos vinkeistä. Olen 54-vuotias ja menin tietämättömyyttäni ostamaan Youth Code seerumin Anttilasta, siellä ei ollut ketään keltä kysyä ja ajattelin, että seerumi kuin seerumi, etenkin kun ihoni on sekaiho, toki jo iän tuomat merkit alkavat näkyä. Nyt katselin, että L’orealilla on ainakin kolme eri seerumia punainen, keltainen ja tuo musta jonka ostin ja on siis minulle jo ilmeisesti tehotonta. Yritin vertailla punaista ja keltaista seerumia, ja voiko niitä laittaa esim. silmänympärysiholle, Sokoksen verkkokaupan sivulta mutta en löytänyt vastausta. Kumpi olisi parempi minun ikäiselleni?
  Kiitos jo etukäteen neuvoista.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Seerumeita ei kannata laittaa silmänympärysiholle jos tuotteessa ei erikseen niin sanota. Useimmat seerumit eivät sovi sy-iholle. Tuo ”keltainen seerumi” ei sano minulle mitään, mutta tarkoitatko ”punaisella seerumilla” Revitaliftiä? Se sopii kyllä sinun ikäisellesi. En muuten usko että Youth Codekaan on sinulle ”tehotonta”, ainahan vaikuttavat aineet jotain tekevät ihossa. :)

 48. Nainen58 kirjoitti:

  Kiitos vastauksesta. Tarkoitin juuri ”punaista”
  L’Oréal Paris Dermo-Expertise Revitalift Total Repair 10 -seerumia.
  Se ”keltainen” on L’Oréal Paris Dermo Expertise Age Perfect Seerumi, kävin kurkkaamassa Sokos verkkokaupan sivulla, sitä myös ajattelin, vai onkohan se kuitenkin sitä yli 60-vuotiaiden sarjaa jota Jane Fonda mainostaa?
  Mutta käytän nyt ensin tämän Youth Coden pois ja sitten kokeilen Revitaliftia. Kiitos sinulle vielä, on tosi mielenkiintoista lukea ja saada uutta tietoa tuotteista ja sisällöstä.

 49. Mirka kirjoitti:

  Hei!
  Minäkin olisin kiinnostunut Youth Code Luminizerin ja sen perinteisen eroista? Ostoksillehan tässä on lähdettävä, moista ihmetuotetta hakemaan :) Mietin vaan, että uskallanko ottaa tuon luminizerin, kun on kuitenkin pigmenttiläiskiä, vai tyydynkö tuohon hehkutettuun.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Luminizer on ainesosiltaan ihan eri kamaa kuin tuo alkuperäinen.

   • Mirka kirjoitti:

    Hei Sanni!
    ..suuri kiitos todella nopeasta vastauksesta!
    Osaisitko neuvoa jotain ihme-eliksiiriä noiden pigmenttiläiskien hoitoon? Käytän jo nyt aina ulkoillessani aurinkoisinä päivinä sk 50 ja ns.normaalina päivänä päivävoidetta jossa suojakerroin on 15. Siitä huolimatta läiskät ovat taas tummuneet (talvella olivat poissa).
    Todella moni tuote lupailee vähentävänsä niitä, vaan todellista apua ei niistä ole ollut.
    Kiitos muuten hyvästä blogista, sain jo vanhoja postauksia selatessani vastauksia moniin mietityttäneihin kysymyksiin :)
    t.Mirka

    • Sanni Sanni kirjoitti:

     Osaisitko neuvoa jotain ihme-eliksiiriä noiden pigmenttiläiskien hoitoon?

     Ikävä kyllä en… :/ Kun ei sellaista taida olla…. Arbutiini ja c-vitamiinijohdannaiset ovat yleisimpiä pigmenttiläiskien vaalentamiseen käytettyjä ainesosia, mutta en ole perehtynyt niihin sanoakseni niistä paljonkaan…Sen käsityksen vain olen useista lähteistä saanut, ettei mikään ainesosa voi oikeasti poistaa jo kertynyttä pigmenttiä ihosta, ainoastaan luoda optisen vaikutelman siitä että se näyttää vaaleammalta. Amerikassa (ja Aasiassa?) käytetään myös sellaista tehokasta ainetta kuin hydrokinoni, jota en ole ainakaan Suomessa myytävissä tuotteissa bongannut. Paula Begounin mukaan hydrokinoni todella vaalentaisi ihoa:
     http://www.paulaschoice.com/expert-advice/brown-spots/_/hydroquinone-for-skin-lightening

 50. Klaara kirjoitti:

  Sanni, mistä olet saanut nuo Genifiguen ja Youth Coden ainesosat? Ei sillä, että epäilisin niitä, mutta kiinnostaa.

Kommentoi