sunnuntai 03. helmikuu 2013

Elämäni paras käsivoide vol. 2 – Crabtree & Evelyn

Rakastan käsivoiteita. Olen niiden suurkuluttaja. Käsivoiteen koostumus on minulle yhtä tärkeä asia kuin shampoon vaahdon tai hiustenhoitoaineen koostumus.

 Untitled-1

Ennen käsilleni riitti kevyempi lotion-mainen ja hyvin vesipitoinen voide. Viime vuosina käsieni iho on kuitenkin muuttunut huomattavasti kuivemmaksi ja etenkin talvet ovat kätösilleni tosi rankkaa aikaa. Jopa pienille haavoille saakka halkeillut iho sormissa on nykyisin tuttu näky.

Siksi olenkin viime vuosina ystävystynyt rasvaisempien käsivoiteiden kanssa. Yöksi voi rauhassa holvata sitä rasvaisinta mahdollisinta jankkia, mutta päivällä voiteen pitää imeytyä nopeasti eikä jätttää ihoa tahmeaksi tai kiiltäväksi. Viime talven löytöihini kuului Elizabeth Ardenin mainio Eight Hour Cream -linjan käsivoide ja myöhemmin sille löytyi hiukan söpömmällä ulkokuorella varustettu haastaja: Crabtree & Evelynin Hand Therapy.

Crabtree_store

Hand Therapyja löytyy useilla ihastuttavilla tuoksuilla, mikä kivojen pakkausten lisäksi on C & E -voiteiden vahvuus Ardenin navetan tuoksuiseen Eight Houriiin verrattuna. (Itse olen kyllä täysin tottunut ”Kasitunnin” ominaistuoksuun, mutta onhan se kieltämättä yksi vähiten kosmeettisestti miellyttävistä tuoksuista kauneudenhoitotuotteiden maailmassa…)

CEHandTherapyset

Brittiläisen Crabtree & Evelynin ihonhoitotuotteet ovat monissa maissa kulttiasemassa. Suomessa verrattain tuntemattomat Hand Therapy -käsivoiteet ovat muualla niin suosittuja että niitä saa monen eri tuoksun pakkauksissakin. (Jos alat kirjoittaa Googleen ’Crabtree & Evelyn, on ensimmäinen ehdotus Hand Therapy :))

Itse löysin käsiterapiat ihan sattumalta kun meillä oli töissä henkilökuntatiloissa Rosewater Hand Therapya käsivoiteena. Ihastuin täyteläiseen mutta nopeasti imeytyvään ja kuivuutta tehokkaasti lievittävään kooostumukseen välittömästi ja kun tutustuin voiteen ainesosaluetteeloon olin ihan että WOW! En muista milloin olisin viimeksi törmännyt yhtä vakuuttavaan käsivoiteen inciin. Ei todellakaan ihme että näistä on muodostunut maailmalla suursuosikkeja.

CENantucketBriar

Hand Therapyn incin kärjestä löytyy macadamiansiemenöljyä, ureaa ja sheavoita. Inci on pitkä ja reseptiin on hämmennetty sekaan myös sellaisia tunnettuja superkosteuttajia kuin keramideja, hyaluronihappoa, skvalaania ja kolesterolia, kaikki NMF (natural moisturising factor) -ainesosia. Maissitärkkelys (myöskin incin kärjessä) auttanee siihen, etteivät kädet jää tahmean tuntuisiksi.

Kaikkien tutkimieni Hand Therapyjen incit olivat tuoksuun tai sarjakohtaisiin hedelmäöljyihin liittyviä raaka-aineita lukuunottamatta hyvin samanlaisia, kaikissa oli noita samoja yllämainittuja NMF-kosteuttajia. Kuitenkin löysin googlaillessani Amazon.comin sivulta Rosewater Hand Therapyn kohdalta erilaisen incin. Jos siis kiinnostuitte näistä, niin kannattaa tarkistaa inci. Toivottavasti tuo Rosewaterin inci ei ole joku uudistus joka leviää muihinkin Hand Therapy -voiteisiin.

CEHandTherapyset2

Vielä vertaus Ardenin Eight Hour Creamiiin: kummatkiin lievittävät kuivuutta yhtä tehokkaasti, ovat yhtä täyteläisiä ja imeytyvät yhtä miellyttävästi jättämättä kiiltävän rasvaista pintaa (toki tähän menee muutama minuutti), mutta Arden jättää iholle selkeämmin suojaavan kalvon.

Crabtree & Evelynin tuotteita saa Suomessa näiltä jälleenmyyjiltä sekä Kicks-myymälöistä. Nettikaupoista C & E:tä saa mm. FeelUniquesta. En ole saanut omia Hand Therapyjani blogin kautta vaan ostanut ne itse.


44 Responses to “Elämäni paras käsivoide vol. 2 – Crabtree & Evelyn”

 1. Nimetön kirjoitti:

  Olen tuon mainitsemasi suojaavan kalvon ylin ystävä ja erityisesti talvella tuntuu, että muunlaisia käsivoiteita on lähes turha käyttää. Mikä ainesosa käsivoiteissa saa kalvon aikaan? Olen ostanut sekä halpoja että kalliita käsivoiteita ja löytänyt kyseisen ominaisuuden vain kokeilemalla. Tällä hetkellä suosikkini on Kiehl’sin Ultimate Strength Hand Salve, mutta halvempi hinta ei kyllä haittaisi..
  Löysin myös Lidlistä Cien-merkin käsivoiteen, jossa on manteliöljyä ja shea butteria ja voide jättää jälkeensä kivan kalvon, mutta voide ei kuitenkaan kosteuta niin paljon kuin toivoisin.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Mikä ainesosa käsivoiteissa saa kalvon aikaan?

   Silikonit ja erilaiset öljyt ja vahat. Esimerkiksi mehiläisvaha jättää todella tuntuvan ja suojaavan kalvon. Tuossa Ardenin voiteessa pääasiallisina kalvonmuodostajina toimivat decyl oleate ja dimethicone.

   Se, kuinka selkeän ja tuntuvan kalvon ainesosat jättävät, tulee pitoisuudesta ja molekyylikoosta.

 2. Herttarouva kirjoitti:

  Paras käsivoide: The body shopin hamppukäsivoide. Tuoksu ei ehkä ole maailman ihanin mutta hoitaa halkeilevat ja rutikuivat talvikädet tiptopkuntoon. Oletko kokeillut?

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Tuota Hamppukäsivoidetta ylistävät monet, mutta mulla on edelleen se testaamatta. Jonain päivänä…! :)

 3. Tiltu Kultu kirjoitti:

  Aiheeseen sopivasti satuin Edinburghista ostamaan Crabtree & Evelynin lahjapakkauksen ihastuttuani Iris-tuoksuun (joka on muuten todella voimakas ja laadukkaan oloinen tuoksu eau de toiletteksi.) Ko pakkauksessa oli myös käsivoide ja totesin sen myös hyväksi: imeytyy nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti ja mikä tärkeintä: ei tee käsistä limaisia jos kastelen ne tunnin-pari voiteen levittämisen jälkeen.
  Kiva juttu että saa myös Suomesta! Itse kävelin kauppaan sisälle uteliaisuudesta tuotteita hypistelemään :) Onko tuotteiden hintataso samaa luokkaa kuin Briteissä?

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   On samaa hintatasoa. :) (Kerrankin brändi johon ei ole isketty järkyttävää imagohintalisää Suomen markkinoilla..)

 4. Nesi kirjoitti:

  Kiitos tästä postauksesta! :) Mulla on ihan sama ongelma, josta en oo meinannut päästä mitenkään eroon: todella kuivat kädet etenkin talvisin. Mikään käsirasva ei ole auttanut. Ainoastaan The Body Shopin hamppu-käsivoide on parantanut mun kädet niin, että mietin välillä, onko nää pehmoiset kätöset samat kädet enää ollenkaan!:D Noi itse mainitsemasi Crabtree & Evelynin käsivoiteet onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Ehkä seuraavaksi kokeilemaan niitä! :)

 5. Cerp kirjoitti:

  Just tänään mietin, että mikäköhän olis sellanen käsivoide, joka imeytyy nopeesti ja on samalla tosi tehokas. Mun kädet muistuttaa lähinnä 30 vuotta vanhemman käsiä: kuivat, ajoittain jopa kovettuneet ja haavoille asti halkeutuneet. Kiitoksia hoitotyön, käsidesi kuivattaa ihan hemmetisti, etenkin talvella. Ja imeytyvyys on tärkeä ominaisuus, niin sais ihan kesken päivän lotrata voidetta käsiin. Eli seuraavalla Kicks-reissulla lähtee tuubi kokeiluun!

 6. Sara kirjoitti:

  Mulla oli joskus Crabtree & Evelyn käsirasvaa oranssissa tuubissa. Oliskohan se ollut jokin gardeners hand therapy. Mielestäni se ei edes ollut tarpeeksi kosteuttavaa, vaikka minulla ei edes ole älyttömän kuivat kädet. En ostanut enää uudelleen.

 7. littleB kirjoitti:

  Oijoi, kylläpä sait nuo kuulostamaan ihan must have-hankinnoilta mulle! Mä olen vähän urautunut oman merkin (LCN) tuotteisiin ja aika harvoin tulee ostettua muuta, mutta nytpä taidan huomenna tehdä visiitin Kicksiin :)

 8. vilma kirjoitti:

  (…) ja pakko kysyä täältä koska sähköpostia oon lähettäny mutta eipä oo tullu vastausta vaikka n. viikko sitte lähetin viestiä..

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Moikka vilma!

   Editoin vähän viestiäsi koska nuo jutut ei kuulu blogiini. :) Ja vastaus kysymykseesi: niitä ei voi varata.

 9. Bemu kirjoitti:

  Oli kuin minulle kirjoitettu tämä postaus. Olen itku kurkussa hakenut käsivoidetta – hyvää käsivoidetta. Sormenpäät ovat kipeät pienistä haavoista ja kädet kuin raastinraudat. Teen vielä paljon käsitöitä, joten kipeät kädet on vihollinen nro yksi.
  Aion ilman muuta kokeilla :)

 10. milipili kirjoitti:

  Nää on niitä harvoja joilla on kielon-tuoksuisia pesutuotteita! Hinta on vaan paha, ei raski.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Mun mielestä 15 euroa sadasta grammasta käsivoidetta on ihan markettitason hinnaksi luokiteltava hinta. :) Mutta esim. vartaloemulsiossa C&E:n litrahinta alkaa tietty jo tuntuakin verrattuna Niveoihin ja Doveihin.

   • milipili kirjoitti:

    Kattelin noita Feeluniquen hintoja suihkugeelin osalta, 18,20e, auts!

 11. Auroora kirjoitti:

  Itse löysin juurikin tuon Nantucket briarin Kicksistä muutama vuosi sitten ja tosiaankin oli paras käsivoide ikinä! Sittemmin en ole juuri tuota siellä nähnyt, mutta jotain muita tuoksuja on kyllä ollut. En ole tohtinut niitä ostaa, jos eivät olekaan yhtä hyviä, mutta ilmeisesti sitten ovat.

 12. Anne kirjoitti:

  L’Occitane on ihan tosi hyvää! Mun kuiville käsille tarpeeksi paksua ja ihanan tuoksusta. Ainut huono puoli on sen aika arvokas hinta.. Mutta on takuulla riittoisaakin. :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Kaikki sheavoita sisältävät on kyllä tosi tehokkaita kuivalle iholle! :) Olen joskus kokeillut noita L’Occitanen käsivoiteita ja mulle jäi sellainen muistikuva että ne jättää ihon aika kiiltäväksi ja sopisi paremmin yökäyttöön. Tai ehkäpä mä kokeilin just sitä kaikkein rasvaisinta yksilöä. :D

 13. Dry skin kirjoitti:

  Sain viime viikolla Weledan Citrus käsi(-ja kynsi)voiteen ja alkutuntuma on varsin lupaava. Yökäytössä siis. Yritän muistaa kuoria kädet (ja muunkin kropan siinä sivussa)flow kosmetiikan sitruunakuorinnalla, kun se jättää kädet tarvittavan öljyisiksi. Tätä mainitsemaasi sarjaa voisi kokeilla päiväkäyttöön. Olen myös ollut L’occitane ja hamppuvoidefani ja ainahan sitä innolla kokeilee jotain hyväksi tituleerattua tuotetta.
  Piti vielä kiittää ruoka-aiheisista postituksista ja kysyä, että mahdatkohan syödä lisäravinteita/vitamiineja purkista? Ja miten pidät huolta rauta-arvostasi kuntoilevana kasviskarppaajana? Syötkö esimerkiksi tietoisesti joitain kasviksia juuri raudan takia tms. Niin ja oletko huomannut hyvien rasvojen nauttimisen (karppauksessa) vaikuttaneen ihoosi vai onko pysynyt samana, kiinnostaa kovasti, että onko ruokavaliolla vaikutusta ihon kuivuuteen. Ja vielä lopuksi tuli mieleen kysyä, että miten huulipunat säilyvät? Mistä huonoksi menneen huulipunan tunnistaa? Kovasti olen kiitollinen jos ehdit kysymyksiin vastailla :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   mahdatkohan syödä lisäravinteita/vitamiineja purkista? Ja miten pidät huolta rauta-arvostasi kuntoilevana kasviskarppaajana?

   Syön biotiinia ja msm:ää lähinnä hiusten ja kynsien takia, ja käytän oluthiivaa silloin kun muistan niitä hiutaleita ruokaan ripotella. Oluthiivasta saa b-vitamiineja ja foolihappoa, ei ne oikein mulle mitään sano mutta syön kun akupunktio-terapeutti kerran niitä mulle suositteli. :) Olen ihan sairaan huono näissä lisäravinnejutuissa, en ole perehtynyt tähän alueeseen oikein millään lailla. Syön vain sitä mitä suositellaan. ^_^ Kun flunssan oireet tuntuvat, tankkaan heti tujut annokset c-vitamiinitabletteja, muuten en syö niitäkään.

   Rauta-arvoni ovat joskus miekka ja kilpi (kun ne on viimeksi mitattu) olleet tosi hyvät, joten en ole edes ajatellut niitä. Tokihan tilanne on voinut muuttua koska mittauksesta on niin pitkä aika mutta nohh… kuten sanottua, en ole oikein jaksanut perehtyä lisäravinteisiin ja siihen mitä tarvitsisin. En syö mitään kasviksia tietoisesti raudan takia.

   oletko huomannut hyvien rasvojen nauttimisen (karppauksessa) vaikuttaneen ihoosi vai onko pysynyt samana, kiinnostaa kovasti, että onko ruokavaliolla vaikutusta ihon kuivuuteen.

   Ihoni ei ole koskaan kuiva, lukuunottamatta auringonpaahteessa vietettyä ajanjaksoa kesällä. Eli ruokavalion aikaansaamaa mahdollista muutosta on sinänsä vaikea havaita minun kohdallani. Ainoa, missä olen huomannut selkeän eron, on huulet. Tarvitsen mielestäni paljon vähemmän huulirasvaa nykyään. Eron huomaa etenkin huulipunaa käyttäessä. Ennen huulet kuivuivat lähes poikkeuksetta punan alla niin, että ennen uuden punakerroksen lisäämistä väliin oli pakko laittaa kerros huulirasvaa. Nyt tällainen tarve iskee aniharvoin, ja pärjään huulipunapäivinä käytännössä koko päivän ilman huulirasvaa.

   miten huulipunat säilyvät? Mistä huonoksi menneen huulipunan tunnistaa?

   Huulipunat säilyvät yllättävän hyvin koska niissä ei ole vettä. Tämän vuoksi myymälöiden testerihuulipunatkin pystyvät säilymään toimintakelpoisina käytännössä vuosia (!!) vaikka seistä nököttävät siellä ilman korkkeja. (Hygienisiähän ne eivät kyllä ole…)

   Rasvakin kuitenkin härskiintyy jossain vaiheessa, ja pahaksi menneen huulipunan tunnistaa kyllä hajusta. Ja toki koostumuskin voi muuttua kuivemmaksi tai ”tönkömmäksi”.

 14. millahei kirjoitti:

  ykköseksi käsivoiteeksi on noussut Weledan Skin Food, ihan ykkönen! poikaystävä, joka kammoksuu kaikkia rasvoja ja voiteita, suostuu käyttämään sitä!

 15. Meow kirjoitti:

  Oma lemppari on Laveran Basis Sensitiv -käsivoide. Ehdottomasti paras kokeilemani käsivoide, imeytyy nopeasti, kosteuttaa kunnolla ja jättää kädet pehmeiksi. Ei jätä limaista tai kalvomaista tunnetta, mitä inhoan.

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Mäkin tykkään tuosta, mutta on vähän liian kevyttä mun talvikäsille.

 16. candycane kirjoitti:

  Munkin suosikki on TBS:n hamppuvoide. Tosiaan, testaapa sitä joskus! Olisi kiva kuulla arviosi, sulla kun taitaa olla aika laaja vertailupohja mitä käsivoitesiin tulee ^.^

 17. SariF kirjoitti:

  Madaran käsivoidetta kannattaa kokeilla (75 ml maksaa noin kympin)! Siinä on sellainen – hmm – madaramainen tuoksu, joskaan sitä ei voi edes verrata Ardenin EHC:iin.

  Madaran sivuilla tuotteesta sanotaan näin: ”Täyteläinen ja samettinen käsivoide sisältää luumua ja lehmuksen kukkaa. Hoitaa, kosteuttaa ja pehmentää kuivia käsiä ja hauraita kynsiä. Tuo käsille suojan, joka auttaa sitomaan kosteutta. Imeytyy nopeasti jättäen kädet silkkisen pehmeiksi.” Tuote on vegaani, pähkinätön, gluteiiniton, luonnonkosmetiikkaa (Natural & Organic ECOCERT) ja eläinkokeeton.

  Itselläni on sitä sekä yöpöydällä että töissä.

 18. Ulpu kirjoitti:

  Ihanan näköiset tuubit! Täytyykin poiketa Kicksissä. :) Onko noissa tuoksutonta versiota ollenkaan? Mulla on kans talvisin kädet melkoisen kuivat ja olen aika laiska rasvaaja, iltaisin sentään rasvaan. Nyt on onneksi sormenpäät kunnossa, mutta viime viikolla vielä oli peukaloissa halkeamat – aikas kipeät, etten sanoisi. :(

 19. hanskup kirjoitti:

  Olin ihan innoissani tuosta käsivoiteesta koska munkin kädet on kuivat varsinkin talvella, mutta lähin jälleen myyjä taitaa olla vaasassa ja itse asun niinkin kaukana kuin oulussa. Tiiätkö voisiko näitä saada jostain nettikaupasta?

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Esim. FeelUniquesta:
   http://www.feelunique.com/brands/crabtree-evelyn

   Maantieteellisesti lähin myyjäsi taitaa olla Tornion Kicks, eli ihan Vaasaan saakka ei tarvitse lähteä ;)

   • Sanna kirjoitti:

    Oletko Sanni tilannut feelunigue:sta nyt vuoden vaihteen jälkeen mitään? Itse en ole nyt uskaltanut koska lehdessä oli artikkeli että tullimaksukäytäntö muuttuisi jotenkin tilatessa myös eu-alueella nettikaupoista.

    • Sanni Sanni kirjoitti:

     FeelUniquehan on EU:n tullialueen ulkopuolella, eli sieltä tilatessa on aina pitänyt muistaa alv:n kantoraja. Ja nythän se raja on 21,70 euroa. Jos tilaus menee sen yli ja tulli tarkistaa paketin niin alvit on maksettava. :)

     • Heidi kirjoitti:

      Vanha postaus, mutta pakko kommentoida: feeluniquen kohdalla ei tarvitse tulleja miettiä, koska kauppa maksaa alvit sinulle takaisin :) pitää vaan täyttää feeluniquen sivuilla sellainen lomake ja liittää mukaan kuva tullin laittamasta laskusta. Sain rahat takaisin päivässä.

 20. Taru kirjoitti:

  Näitä saa myös Escentual.comista. Itse tilasin just käsivoiteen, jalkavoiteen ja kynsinauhavoiteen. Postikulut oli 2,95£
  Ihan luotettava kauppa, olen tilannut täältä usein.

 21. Minä vain kirjoitti:

  Asiasta viidenteen..onkohan kukaan tai sinä Sanni miettinyt että estyisikö moni silmäryppy sillä että ei meikkaisi niin usein? Sillä pakkohan sen on kuluttaa ihoa kun sitä puhdistaa joka päivä silmämeikistä….

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Tuossa voi olla jotain perää…. Kyllähän meikkaaminen ja ihon puhdistaminen on iholle mekaanista rasitusta ja ihon venytys näiden toimenpiteiden yhteydessä varmasti rasittaa ja veltostuttaa ihoa ainakin jossain määrin.

 22. Liisa kirjoitti:

  Mun suosikki ja ainoa käsirasvamerkki on Bath and Body Worksin Antibacterial -käsivoiteet. En niinkään välitä tosta ”antibakteriasta” mutta rasvat imeytyy aivan käsittämättömän hyvin! Siis ei minkäänlaista jälkituntumaa. Kahmin näitä kassiini Jenkki-matkoilta, kun en ole muualta löytänyt. Tai itse asiassa Ebayssa olen näitä myös katellut. Ihanat tuoksut, omenaa, kurkku-melonii, vaniljaa. Tykkään ja suosittelen! Bath&body works on ihana merkki ja edulllinen, siis kun Jenkeissä taaloilla ostaa ja kun eurokin on suht vahva.

 23. Sanna kirjoitti:

  Kiitos Sinulle kovasti tästä postauksesta! Meillä kuluu käsivoiteita ihan hirveästi kun on pienet lapset ja työssäni pesen myös käsiäni koko ajan. Olen etsinyt täydellistä käsivoidetta ja vinkistäsi johtuen kävin eilen ostamassa kyseistä käsivoidetta kaksi erituoksuista tuubia. Aivan loistavaa! Jopa niin loistavaa, että se toinen naisellinen kesäkukille tuoksuva tuubi katosi yöpöydältä raavaan mieheni matkaan aamulla. Ja se on paljon se. On siinä työkavereilla ihmettelemistä miten mies tuoksuu kukkasille ;) Oli täysin hintansa väärti! Tätä aijon antaa lahjaksikin.

 24. Salla kirjoitti:

  Toinen käsivoidefanaatikko täällä moi! :) Mun suosikeiksi on vuosien etsinnän ja kokeilujen jälkeen selvinneet päivisin Avenen Cold creme (päivisin) ja Jurliquen Lemon body oil (jota myös kynsinauhat rakastavat) tai Eve Taylorin aromaterapeuttinen manikyyrikynttilä (yöksi). Rakastan kaikkea hyvälle tuoksuvaa, joten se on aina plussaa :) Oletko sä kokeillut näitä?

  Kasituntivoiteesta en ole kokeillut tuota käsivoideversiota, vaan lähinnä laittanut sitä perustuotetta huonoimpina käsiaikoina. Mullakin on näin vanhemmiten (olen 31 v.) ollut isoja ongelmia talvisin käsien kosteutuksessa, ja nuo pienet haavaumat kuulostavat tutuilta :/

  Täytyy kyllä ehdottomasti käydä testaamassa Kickissä näitä postauksen tuotteita, kuulostavat ihan super hyviltä :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Moi Salla!

   En ole kokeillut mitään noista mainitsemistasi, tuo aromaterapeuttinen manikyyrikynttilä kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta tuotteelta! :) En ole itse asiassa aiemmin kuullutkaan sellaisesta. Miten se oikein toimii…? Kaikkea ne keksii…! ^_^

   • Salla kirjoitti:

    Mullekin manikyyrikynttilä on aika uusi juttu! Käyn kosmetologilla, joka myy noita Eve Taylorin aromaterapeuttisia kynttilöitä ja ihmettelin kun ne kävivät kaupaksi ihan valonnopeudella vaikka hintaa on 32 €. Sitten kun mulle selvisi, että sulanut kasviperäinen vaha on todellinen kuivien käsien ja jalkojen tehohoito, ostin kynttilän välittömästi. Nyt on jo toinen menossa (käytän joka päivä) ja mä oon ihan koukussa :) Suosittelen todellakin! Lämpimän hyvältä tuoksuvan vahan läträäminen pelastaa päivän kuin päivän :D Kynttilää siis poltetaan niin kauan että vaha on sulaa, ja sitten vain levittämään iholle. Vaha ei ole liian kuumaa, vaikka sitä käyttää kun kynttilä palaa.

    Tässä vielä valmistajan sivu jos haluat katsoa tarkemmin:
    http://www.eve-taylor.com/category/candles

 25. Pami kirjoitti:

  Kertoisitko, mistä liikkeistä Suomessa Crabtree & Evelyn -tuotteita on satavilla. Kokeilin linkkiä, mutta ei toiminut – kiitos.

Kommentoi