perjantai 08. helmikuu 2013

Kuukauden idoli: mun luuri, 10 vee

Rakas puhelimeni, Nokia 3510i, täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Olen ostanut sen kesällä 2003. Puhelinmalli julkaistiin vuonna 2002.

En tunne ketään, joka käyttäisi yhtä vanhaa puhelinta.

Kuukaudenidoli_Nokia3510i

Puhelinteknologia ei kiinnosta minua. En kaipaa luuria jolla voi ottaa kuvia, selata nettiä, kuunnella musiikkia, soittaa videopuheluita ja kohta varmaan lämmittää saunankin.

Haluan yksinkertaisen puhelimen, jolla voin soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Ja ajastinkin on ihan kiva lisä, käytän sitä ruoanlaitossa. ^_^ Sen edistyneempää teknologiaa en tarvitse.

Siksi pidän kynsin ja hampain kiinni 3510-vanhuksestani. Se on ollut monessa mukana, mutta kestää ja kestää. Kerran se kimpoili alas jyrkkää rantakalliota Ahvenanmaan Källskärissä ja oli hyvin lähellä pudota mereen. Muistan kuinka ihan korvissa humisi kauhusta kun syöksyin vaaleanpunaisen ystäväni perään. Onneksi sen matka pysähtyi ennen aaltoja ja muistoksi jäivät vain nuo kuoren naarmut.

Nokia3510i_2

Tiedän ja ymmärrän kyllä, että Kolmeviiskymppini sydän ei lyö ikuisesti. Olen jo jatkanut sen elämää kahdesti uudella akulla. Vanha runko alkaa kuitenkin osoittaa loppuunpalamisen merkkejä. Syksyllä ostettu akku ei kestä montaakaan puhelua, ja välillä puhelin sammuu vaikka akku olisi juuri ladattu täyteen.

En kuitenkaan vielä luovuta. En päästä pientä vielä lepäämään.

Sain mieheltäni joululahjaksi iPhone4:n (miehen siirtyessä vitoseen). En ottanut sitä vastaan. Mies totesi, että olen varmasti maailman ainoa ihminen joka kieltäytyy iPhonesta ja näytti hetken siltä, että mietti jo vakavissaan miten idiootti puoliso sitä onkaan tullut valittua. Sitten hän myi puhelimen pois eikä iPhonesta enää puhuttu. Älypuhelinmies jäi älyvapaan 3510-naisensa luo.

Nokia3510i

Pelkään, että kun nallukastani viimein loppuu virta lopullisesti, ei markkinoilla ole enää olemassakaan Yksinkertaisia Puhelimia. En tiedä, onko niitä enää tälläkään hetkellä…? Onko minun pakko ostaa 500 eri toiminnolla varustettu puhelin? Ja jos on, niin miksi lopulta vastustelen sitä niin hirveästi? Onko se niin paha asia, että teknologia menee eteenpäin?

En tiedä. Hiljaa mielessäni toivon, että tulevaisuuden puhelimissa on sentään vielä kunnon näppäimet jäljellä. Sillä kosketusnäyttöihmistä minusta ei saa ikinä. Murrr.

Nokia3510i_3

Onko lukijoiden joukossa ketään, joka tunnustaa käyttävänsä vieläkin vanhempaa puhelinta kuin minä? Kuinka usein ylipäätään vaihdatte puhelinta? Onko 10 vuotta vanha kalikka jo supernolo?


220 Responses to “Kuukauden idoli: mun luuri, 10 vee”

 1. juli. kirjoitti:

  Mulla on Nokian 1112, joka on samaa ikäluokkaa kuin tuo sun vallottava ystävä. Tosin mun muru ei oo ihan noin hienon värinen :< Vanhoissa Nokioissa on se äärettömän hyvä puoli, ettei ne hajoa millään. Omani viskasin joskus turhautumistani lattiaan. Lopputulos: lattiassa lommo ja puhelin ehjänä. Toimii myös pullonavaajana, taskulamppuna ja lyömäaseena. Äärimmäisen monikäyttöinen vehje siis!

  Ja älypuhelimeen en tuota vaihtaisi ikinä, sillä haluan olla sen omistaja-puhelin -suhteen älykkäämpi osapuoli. Mikä on iphonen kanssa ehkä hiukan haastavahkoa. Se suunnaton hellyydentunne kun muru ei tunnista sanaa sitruuna…

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Omani viskasin joskus turhautumistani lattiaan. Lopputulos: lattiassa lommo ja puhelin ehjänä.

   :D :D Mahtavaa!

 2. jenni kirjoitti:

  Täällä löytyy myös yksi perinteisen puhelimen käyttäjä, rakas Nokia 6300 täytti juuri 4 vuotta ja toimii edelleen. :) Vaikka en millään haluaisi siirtyä teknologiassa eteenpäin niin kohta luovutan ja hankin älypuhelimen (apua!). Säilytän tämän luotettavan ystävän kuitenkin kakkospuhelimena. :)

 3. Meeri kirjoitti:

  Voi ei, eihän tuo puhelin nyt niin vanha voi jo olla! Muistan, kun olin ala-asteella ja mulle ja pikkuveljelle ostettiin juuri tuollaiset, niissä vain oli tummansiniset kuoret. Kylläpä tuleekin vanha olo, kun muistaa KYMMENEN vuotta vanhoja asioita! :D

  Niin, ja molemmat puhelimet taitavat olla vielä tallella, käytössä ei tosin kumpikaan ole ollut enää vuosiin. Meikäläinen on iPhone-ihmisiä nykyään :)

 4. Jasmin kirjoitti:

  Mä en varmaan tulisi edes toimeen ilman mun iPhonea. Jo ajatuskin kauhistuttaa :D tosin itekin oon jo aika jälkeenjäänyt, kun tää on mallia 3GS mutta kuitenkin. Mä teen lähes kaiken luurin kautta… joskus jopa maksan laskut. Ja blogitkin (myös tämän) luen lähes yksinomaan luurilla, yleensä aamulla kun ei jaksa vielä nousta ylös sängystä tai sitten bussimatkoilla töihin/kotiin.

  Muuten, oon tässä muutamana iltana ulkona tehnyt huomion, että ravintoloissa/baareissakin näkee enää vain harvoja digikameroita, ne teinien vessanpeiliyhtikset kun otetaan nykyään kännykän kameroilla :D!

 5. meow kirjoitti:

  Aivan ihana postaus! Sanoin kanssa tosi pitkään älypuhelimille ei, mutta viime syksynä mun vanha nokialainen alkoi temppuilemaan oikein olan takaa ja silloinen poikaystävä sai ylipuhuttua mut vaihtamaan älypuhelimeen, nyyh.

  Olen kyllä ollut ihan tyytyväinen tähän älypuhelimeenkin, mutta ei, en enää ikinä hanki toiste kosketusnäytöllistä kännykkää. Vaikka oon elänyt jo 4-5 kuukautta tämän kosketusnäytöllisen kännykän kanssa, niin tuntuu, että koko ajan tulee virheitä :s Kännykkä ilman sen kummosempia hienouksia on parhautta :)

 6. wenkula kirjoitti:

  Hih,voi kun suloinen puhelin(: Itselläni on ollu nyt yli vuoden käytössä oleva älypuhelin(htc) ja onneksi tässä on liukansi mistä löytyy näppäimistä :D Vannoin itselleni joskus että minähän en koskaan osta kosketusnäytöllistä puhelinta mutta kuinkas sitten kävikään kun entinen rakas Nokia x3 hajosi ja piti saada uusi puhelin..

 7. Chronos kirjoitti:

  Mulla oli luottopuhelimena sama 3510i, mut myöhäisteinin angstilla kieltäydyin käyttämästä puhelinta ollenkaan. Vuosi 2004 meni ilman ja unohdin puhelimeni pin koodin ja hukkasin SIM-kortin. Huudot puhelittomuudesta sain kaikilta et mua ei saa ikinä kiinni. Kyllä sai kotipuhelimesta kuten ennen vanhaankin. Sain uuden SIM-kortin mutta puhelin kysyi suojakoodia. Eli se siitä sitten. 3510 roikkui mukana muutossa viime vuoteen asti kunnes heitin sen pois. Nyt mulla on joku Samsung jonka ainoana herkkuna on värinäyttö, aika lailla vastaava kuin tuo 3510i. Harkitsen kotipuhelimen hankkimista, vaikka se onkin vissiin aika kallista. Harvemmin mun puhelin soi, enkä halua olla aina ja joka paikassa tavoitettavissa.

  • Chronos kirjoitti:

   Näinköhän vilauksen sinusta ”Häät sulhasen tapaan” ohjelmassa ^_^

   • Sanni Sanni kirjoitti:

    En ollut minä, en ole koskaan tainnut edes katsonut ko. ohjelmaa. :)

 8. marya kirjoitti:

  Nyt on pakko uteliaisuudesta kysyä, että mitä te niissä junissa / busseissa sitten haluatte tehdä? :D Tästä kun joku siis aiemmin kommentoi.

  Itse matkustan lähes päivittäin junalla n. 0,5h suuntaansa. Menomatkalla tulee usein luettua Metro -lehti, jos niitä on asemalla saatavilla, mutta paluumatkalle siitäkään ei riitä. Koulujuttuja en jaksa junassa lukea, sitä saa tehdä ihan tarpeeksi muuallakin. Mitään päivittäistä lehteä meille ei tule, eli sellaistakaan ei voi junaan raahata. Mitään kirjoja en halua hälyisässä lähijunassa lukea, romaaneihin pitää keskittyä ja niitä luetaan illalla sängyssä. Niin mitä siellä junassa muka muuta tehdään kuin räplätään puhelimella facebookkia? :D (toki voisi vain tuijottaa eteensä, mutta tylsää sanon minä).

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Nyt on pakko uteliaisuudesta kysyä, että mitä te niissä junissa / busseissa sitten haluatte tehdä? :D

   Mä luen kirjaa tai teen töitä läppärillä.

   • muumi_otus kirjoitti:

    Minä neulon tai luen jotain aikakauslehteä. Minä aina mietin, että mitä ihmettä kaikki niillä älypuhelimillaan värkkää junassa. :D

 9. marski! kirjoitti:

  Mulla on ollut nyt vuoden mun eka kosketusnäytöllinen älypuhelin. Itse mietin myös ensin, että tuleekohan edes puoliakaan ominaisuuksista käytettyä ja opinko ikinä elämään näytön kanssa – molempiin vastaan kyllä, paitsi että kun puhelimen mahdollisuudet ymmärtää niin jostain tulee kummasti sovelluksia lisääkin :D kun puhelimesi pimahtaa niin kannattaa hankkia puhelin resistiivisellä näytöllä, oot kuitenki nappeja jokusen vuoden painellut niin se ei ehkä tuntus nii vaikeelta :) omassa kapasitiivinen, en tajunnut sen herkkyyttä saadessani puhelimen ja soittelin ekan illan häläreitä kavereille..

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   hankkia puhelin resistiivisellä näytöllä, (..) omassa kapasitiivinen, en tajunnut sen herkkyyttä saadessani puhelimen

   Whoa, suomea jota en ymmärrä!! :D Mun piti ihan kysyä mieheltä mitä tuo tarkoittaa, ei hänkään oikein tiennyt.

   • Siw kirjoitti:

    Itsekään en kyllä noita termejä tiennyt, mutta osaan ehkä selittää kahden erityyppisen kosketusnäytön eron. Eli ilmeisesti tuo resistiivinen näyttö on sellainen mitä pitää silleen oikeesti painaa että toiminto tapahtuu, kun taas kapasitiivinen näyttö toimii jo melkein ajatuksesta, eli ei tarvitse kun hipaista näyttöä niin se asia (kuvake tms.) mikä siinä sormen alla on ”painautuu” (vaikkapa ”vastaa”-kuvake).

    • Sanni Sanni kirjoitti:

     OK, kiitos Siw :)

     • Jemppu kirjoitti:

      Pakko kommentoida tähän väliin.

      Sen tarkempaa näytön kalvojen rakenteeseen menemättä, ero on noilla kahdella tosiaan siinä miten ne tunnistavat painalluksen.

      Resistiivinen tunnistaan ihan vaan sen painalluksen, jolloin sitä voi painaa millä vain (kynnellä, kynällä, muovitikulla…), eikä ole niin herkkä.

      Kapasitiivinen ottaa painalluksen sähkövirran purkauksista, jolloin painavan esineen täytyy johtaa sähköä (ei voi painaa kynnellä ja muilla sähköä johtamattomilla materiaaleilla). On tosiaan herkempi, kun pieni hipaisukin jo purkaa sen sähkövarauksen. Kun kaupassa myydään niitä kosketusnäyttösormikkaita, ne on kapasitiivisia näyttöjä varten.

      Mut tämä nyt taisi mennä ihan ohi aiheen, kun juttu oli ylistys vanhoja luureja kohtaan. :D
      Itse en voisi enää kyllä elää ilman älypuhelinta, siihen vaan jää koukkuun että voi vaan taskusta kaivaa puhelimen ja oikeasti tehdä sillä melkein mitä vaan tilisiirroista kuvien ottamiseen.

      • Sanni Sanni kirjoitti:

       Hei, kiitos kun valotit tuota tekniikkaa! :) Nyt voin brassailla äijällekin tietäväni..! ^_^

       • Meeri kirjoitti:

        Itse en voi sietää resistiivisiä kosketusnäyttöjä, kun on tottunut iPhonen kapasitiiviseen. Niitä saa painaa aivan törkeän lujaa, ovat epätarkkoja ja käsittääkseni niissä ei toimi monen samanaikaisen kosketuksen toiminnot, esim. zoomaaminen kahta sormea liikuttamalla. Kapasitiivinen näyttö on helppo ja näppärä kun siihen tottuu :)

 10. antiikkia:D kirjoitti:

  Itellänikin on joku vanha nokian simpukkapuhelin. Muutamia viikkoja sitten jouduin teippaamaan takakuoren kiinni jesarilla, koska kansi ei pysynyt millään paikallaan ja akku irtosi siinä samalla aina :D Monta vuotta ollut jo käytössä, ensin sen piti olla vain varapuhelin sony ericssonin jälkeen kun se putosi ja hajosi. En sitten hankkinutkaan uutta vaan tyydyin tähän :D
  Huvittavinta tässä ehkä on, että tää on mummoni vanha ja mummo vaihtele puhelinta vuoden välein, nyt se surffaa uusimmalla lumialla. Itse en osaa käyttää edes :D

 11. Veera kirjoitti:

  Onhan niitä senioripuhelimia olemassa, missä on vaan perustoiminnot!:)

 12. candycane kirjoitti:

  Minäkin kieltäytyisin iPhonesta! En halua alkaa opetella uusia hienoja toimintoja, ladata sovelluksia, huolehtia puhelimen virustorjunnasta yms. yms. yms. Ei vaan kiinnosta. Mulla on n. 5 vuotta vanha ja yksinkertainen Nokia. Kosketusnäyttöön en suostu. Uskon, että tavallisia, ei-älypuhelimia löytyy markkinoilta jonkin verran vielä jonkin aikaa. Kun nykyisestä kännystä aika jättää, suunnittelen hankkivani simpukan jollainen minulla olikin ennnen. En ole vaan törmännyt yhteenkään moneen vuoteen…

  Tähän loppuun vielä sanottakoon että olen alle parikymppinen. :)

  • Nimetön kirjoitti:

   Citymarketissa on usein myynnissä ainakin samsungin e1150 simpukkaa(29,95e) ihan perus luuri värinäytöllä…. Kyllä niitä vielä löytyy ;)

 13. sminski kirjoitti:

  Papalla on vieläkin 3310 eli THE nokia puhlu! Ps. on niitä semmosia kiukaita ainaki jotka lämpiää kun niihin laittaa tekstarin..:—D

 14. copper kirjoitti:

  Toi oli kyllä oikeesti hyvä puhelin, mulla aikanaan parikin vuotta oli mutta niin ahkerasti sitä rämppäsin, että näppäimet lakkas toimimasta. Noi vanhat nokiat on kyllä ihan terästä, jos tippuu lattialle niin mitään ei tapahu!

  Itse olen kanssa ”kestokuluttaja” jos näin voi sanoa. Mitä järkeä on ostaa uutta, jos vanha vielä toimii? Mulla on vieläkin huono omatunto siitä, kun vaihoin Nokian xpressradio -puhelimeni uuteen, vaikka se toimi vielä hyvin. ”Uusi” puhelimeni on Nokian 2730 jossa on siis ihan näppäimet, saa otettua kuvia (tosin niin huonoja, että kameraa ei juurikaan tule käytettyä), on radio ja nettiinkin pääsee. Puhelinta käytän kylläkin vain soittamiseen ja tekstailuun. Miksi minun tarvitsisi päästä kännykällä nettiin missä vain ja millon vain? Mulla on tietokone sitä varten ja kamera valokuvaamista varten! Sitä paitsi eikö se oo tosi ärsyttävääkin lukee kaikkea tosi pieniltä näytöiltä? Ja mitä itse olen testaillut tuttujen kosketusnäytöllisiä puhelimia, en tykkää yhtään! Eikä ne ees ota mun kosketusta (liekö liian kylmät sormet). Ja sehän on niin isokin, tuskin ees mahtuis mun housujen taskuihin :D Itse ainakin aion vastustaa viimeiseen asti kehitystä tähän suuntaan, ostan sitten vaikka senioripuhelimen, mutta kosketusnäytölliseen en siirry!

 15. Tiia kirjoitti:

  MINÄMINÄMINÄ!!!
  Ah tuo 3510 on yksi lemppari puhelimiani ikinä! Valitettavasti omani ei jaksanut kulkea kanssani kovin montaa vuotta. Mulla lakkaa palikkaluureista aina toimimasta herätys, mikä on puhelimen tärkein (ja ainoa tarvittava) ominaisuus puhumisen ja tekstiviestien jälkeen. Tosin suurelta osin vika voi olla käyttäjässäkin.

  Nyt käytössä Nokian 1600. Näköjään julkaistu vuonna 2005. Mutta on kyllä silloinkin ollut palikkamalli. Tuosta Nokia 100 en ole kuullutkaan. Täytyy varmaan ostaa niitä varastoon muutama kappale!

  Tähän mennessä olen pärjännyt sillä, että ”uutta” puhelinta kaipaillessani joltain sukulaiselta tai tutulta on aina löytynyt lipaston kätköistä joku varapuhelimen varapuhelin, jonka olen sitten saanut käyttööni.

  • djpate kirjoitti:

   itelläni on 3510i kukkakuoret jossa on akku tyhjä mut on latauksessa käytin aikoinaa 11 kännykkää ja soittoäänenä sky diver 4 voimakkuudella niin että tuun koko ihminen ihan itse hulluksi

 16. Tiia kirjoitti:

  Tosin pakko vielä sanoa, että parhaat puhelimeni ikinä ovat aina olleet Samsungeja. (Iskän piironginlaatikossa ei vaan enää ollut Samsungia, kun viimeksi jokunen vuosi sitten tarvitsin puhelinta).

  Uskollinen Samsungin A800 on ollut paras puhelimeni koskaan. Se on kyllä vanha kuin taivas. Muistaakseni ostin sen 3510 seuraajaksi. Se onkin sitten ensimmäinen ja viimeinen puhelin, johon olen suhtautunut suurella tunnelatauksella. Sen todella halusin silloin aikanaan (ulkonäkö seikoista johtuen tosin, mitään ominaisuuksia siinä ei ole)! Ja se toimii edelleen. Ei tosin ole enää käytössä, kun en onnistunut löytämään siihen uutta akkua aikanaan… Harmittaa.

 17. enna kirjoitti:

  Suloinen vaaleanpunainen nallukka. Ei nyt ihan noin vanhaa puhelinta löydy :) Mutta käytän kännykät ja muut laitteet siihen asti kunnes ne ei toimi.

 18. Magda kirjoitti:

  Tosiaan, kyllä niitä yksinkertaisia puhelimia saa vielä. Itselläni on töiden puolesta älypuhelin, mutta kotipuhelimeni on ihan yksinkertainen nokialainen, joka ei paljoa maksanut. Nuoremmalla pojalla on tapana käyttää sitä puruleluna. :)

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Nuoremmalla pojalla on tapana käyttää sitä puruleluna. :)

   Voi ihana! :)

 19. Päivi kirjoitti:

  Mun veljellä on tuo sama luuri vielä käytössä, mutta se alkaa myös vedellä pahasti viimeisiään!

 20. mmmaija kirjoitti:

  Heh, mulla löytyy tuo myös kaapista. Lainasin sitä joskus jollekin vaihtarikaverille, joka tiputti sen vessanpönttöön. Kuivattelun jälkeen lähti toimiin, joskin oli ehkä vähän yöks käyttää :D nykyinen iphoneni ei varmasti toimisi sellaisen kylvyn jälkeen.. Muutenkin mietityttää tuo ”äly” näissä uusissa puhelimissa, kuten esim että ei voi itse määritellä herätyksen torkkuaikaa, mur. Ja mun mielestä keino ”laita vaan useampi herätys” ei ole mitenkään älykkäämpää kuin säätää yks herätys ja valita torkun minuuttimäärä. Nih! :D

  • Tiia kirjoitti:

   Tähän väliin on pakko kertoa kaveristani, joka todella pudotti iPhonensa vessanpyttyyn (sorry S, jos kuulut lukijakuntaan).
   IPhone ei ainoastaan tiltannut ja mennyt vaihtoon, vaan myös vit*uili ennen tilttaamistaan ilmoittamalla pytystä onkimisen jälkeen: ”Tätä lisälaitetta ei ole asennettu tähän iPhoneen”

 21. Poppatäti kirjoitti:

  Mahtavaa!

  Itse olen käyttänyt kännykkää 1995 vuodesta asti ja vaihtoväli on ollut aluksi noin neljän vuoden luokkaa, nykyisin noin kaksi vuotta.

  Mielenkiintoista on se, että kun ilmoitat puhelinkauppiaalle haluavasi puhelimen. Siis puhelimen, jolla voi soittaa ja lähettää tekstareita, se saa aikaan kauppiaassa mielenkiintoisen reaktion. Unohdetaan täysin mitä asiakas haluaa. Olin joulun alla ostamassa juuri tuollaista p u h e l i n t a. Aikansa jankutettuaan netistä ja kunka sen ominaisuuden voi kytkeä pois päältä, kauppias luovutti ja myi mulle Nokian peruspuhelimen. Ja tämä vain siksi, että olin järkkymätön kannassani :) Sain siis ihanan pinkin luurin kolmella kympillä, jonka pistin sitten pukinkonttiin anopilleni.

  Järisyttävintä tässä jutussa on mun mielestä se, että miten ihmisille yritetään myydä kaikkea mitä he eivät oikeasti halua/tarvitse … netillinen halvin puhelinmalli olisi kustantanut 69,00 euroa. Olisihan se tietty ollut kauppiaalle kivempi. Mut sorry, en mennyt ”halpaan” kun tiesin tarkkaan mitä halusin/en halunnut :)

 22. Finventures kirjoitti:

  Mulla oli tuosta vanhempi kapula käytössä. Ostin siihen usean uuden akun, sitten siitä meni näyttö, mutta sain samanlaisen tilalle. Puhelimen akku kesti pitkään matkoilla (joissa ei ollut lataus mahista) ja oli erittäin luotettava.
  Oon hurjan nopea kirjoittaa tekstareita :)

  Mutta 2 vuotta sitten sain ex-poikaystävältä hänen vanhan iphonensa.
  Me oltiin kaukosuhteessa ja eri maissa, joten skypen, facebookin ja sähköpostin käyttö (ilman tietokonetta) helpotti yhteydenpitoa ja vähensi puhelin laskua.

  Olen tässä huomaamattani kuitenkin kiinnostunut teknologiasta. Tutkin muitten puhelimia ja vertailen ominaisuuksia. Pohdin nappien paikkoja, valikoiden loogisuutta, palautusnappien sijoittelua jne.

  Mielestäni kaikissa älypuhelin malleissa, sekä kaikissa käyttöjärjestelmissä on parantamisen varaa.
  Jos sun joskus täytyy ostaa älypuhelin, niin niistä voi valita sen minkä huonojen puolien kanssa tulee toimeen, mutta todella hyvää ei ole vielä olemassa.
  (sama pätee muuten tabletteihin. Niitä tuodaan markkinoille, mutta kaikissa malleissa on paljon puutteita. Jälleen kerran voi valita sen minkä huonojen puolien kanssa pystyy tulemaan toimeen, mutta hyvää ei ole vielä olemassa ;) )

  Toivon sydämeni pohjasta että sun ihana kapula kestää vielä hetken!! ja että löytyis vaikka jokin hyvä käytetty puhelin tilalle, sillä tällä hetkellä markkinoilla on tosi huono valikoima puhelimia ja älypuhelimia.

  Ootellaan pari vuotta josko ne osais tehdä edes yhden hyvän ;)

  P.S. Käytän puhelinta paljon yhdellä kädellä ja haluan että puhelimen toiminnot olis käytännöllisiä ja nopeita. Jos puhelinta käyttää kahdella kädelläja fyysisten&kosketus nappien sijainnilla ei ole väliä, niin sitten varmasti löytyy montakin ihan kivaa puhelinta.
  Tosin niissäkin malleissa on parantamisen varaa akun kestossa ja pakkas&iskun kestoissa :P

  • Ässä kirjoitti:

   Tähän on muuten pakko vastata, että toi kehittymättömien vempeleiden markkinoille tulo on tajuttoman ärsyttävä homma. Mutta minkäs teet, kun nykyään ei haluta edes suunnitella laitteita valmiiksi, vaan kaikki pitää saada vain mahdollisimman nopeasti myyntiin. Mikä tarkoittaa sitä, että tuotteet tulevat asiakkaiden saataville keskeneräisinä ja hyvin suurella toimimattomuusprosentilla. Tässä vaan yksi syy lisää siihen, miksei älylaitteet kiinnosta.

 23. kuorotipu kirjoitti:

  Mä olin kovasti kans kosketusnyttöjä vastaan ja osittain olen edelleenkin. Mulla ongelmana on kynnet jotka yleensä on aika pitkät ja tekee kosketusnäytön käytöstä kömpelöä. Ratkaisuksi löytyi Nokia C3-01 jossa on sekä tavallinen näppis että kosketusnäyttö. Ja näyttöä pystyy käyttämään myös kynnellä! ollaan pidetty yhtä 2011 kesäkuusta ja tykkään kovasti. Tosin näyttötyyppi on ilmeisesti vähän heikompaa tekoa kun vuoden sisään se on vaihdettu jo kolmesti. Onneksi 2 vuoden takuu on kattanut vaihdot (on siis vaan lakannut toimimasta) ja viimesin on nyt kestänyt viime kesästä. Varmuuden vuoksi otan kuitenkin reissuun aina mukaan ”matka-matkapuhelimeni” Nokian E52:n (käytettynä hommattu). Loistava peruspuhelin ja akku kestää kepeesti viikon!

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/54162/ddvhf/Nokia-C3-01-v2-Touch-and-Type-kosketusnayttopuhelin

 24. Filippa kirjoitti:

  Nyt on pakko kommentoida, teksti oli kuin minun suusta noin vuosi sitten. Kunnes erään kerran sain aivan käsittämättömän aivopierun ja marssin ostamaan Nokia Lumian… Olen monesti miettinyt, että kuinka olen selvinnyt ilman?! Eksyksissä vieraassa kaupungissa, ruokaohjeet hukassa, sähköpostissa tärkeät tiedot, pikaista musiikin tarvetta, pelejä, AJASTIN, huippuluokan kamera… Ah, kaikki samassa! Paras sijoitukseni ikinä. Myös tietokoneella roikkuminen on jäänyt aivan minimiin, kun voin nopeasti tsekata kaiken tärkeän puhelimella, mutta sillä ei jaksa surffailla tuntikausia (ja shoppailla verkkokaupoissa, hallelujah!). Jää sitten aikaa esimerkiksi siivoamiselle. ;)

 25. reetta kirjoitti:

  mulla on just sama puhelin, tosin maailman hienoimmilla hattivatti-kuorilla :) puhelin on elänyt kanssani teini-iästä asti joten tunnearvoa löytyy, sama kuorilla, jotka aikoinaan sain eräältä ystävältäni. mitään osiakaan puhelimeen ei ole koskaan vaihdettu, tosin akku on nykyään aika lyhytkestoinen. kun muistaa latailla parin päivän välein niin ei ongelmia!

  onnea meidän molempien puhelimille täyden kympin selättämisestä! sitä ei monet nykyisten markkinoiden kapulat pystykään ;)

 26. Kiti kirjoitti:

  ”Älypuhelinmies jäi älyvapaan 3510-naisensa luo.” Ihana postaus, ja varsinkin tuo kommentti! Olen itsekin ihan samoilla linjoilla kanssasi; puhelin on puhelin eikä Sveitsin armeijan linkkuveitsi. Riittää, että sillä voi soittaa, laittaa viestejä ja myönnetään: itse tykkään myös kameraominaisuudesta. Mutta kaikki appsit jne – ei kiitos!

 27. Minkki kirjoitti:

  Voi kamaluutta :D Mullakin oli tuommoinen silloin aikoinaan. Sen jälkeen on puhelimet vaihtunut parin vuoden välein, kaikista on mennyt antennit rikki. En ymmärrä mikä siinä on, mutta puhelin puhelimen perään on mulla alkanu oikkuilla, soittaessa ei oo saanu yhteyttä vaikka kaikki näyttäis olevan kunnossa eikä tekstarit oo tullu perille. Samsungeissa ja Nokioissa molemmissa.

  Ostin iPhonen pari kuukautta takaperin, tän kanssa ei oo ollu viel mitään ongelmaa (eikä sais tullakkaa sillä hinnalla…). Oli kyllä hassu fiilis, kun ekaa kertaa oli netti kännykässä mullakin… Mutta nyt on jo vaikeaa elää ilman.

 28. Viivi kirjoitti:

  Heh, mulla on kakkospuhelimena Nokian 3310 ;) Ykköspuhelimena toimii lumia 920, mutta kakkospuhelimena tuo 3310 on ihan huippu! Kestää mitä vaan ja akku pitää ladata kerran viikossa, en vaihda pois ikinä, jos se on minusta kiinni.

 29. Nimetön kirjoitti:

  Minulla on just tuonlainen puhelin, ei punainen vaan ruskehtava kuori. Onneksi sain siihen uuden akun kun entinen ei enää kestänyt yhtään, piti olla piuhan päässä että se toimi.
  Ajattelen kauhulla aikaa milloin se sanoo sopimuksensa irti ja on opeteltava uuden puhelimen käyttö.
  Toivottavasti silloin on myös valittavana yksinkertainen puhelin samoilla toiminnoilla.

 30. Anonyymi kirjoitti:

  Minulla on vanhempi puhelin. C: Se on mallia Nokia 3310 (mustavalkopuhelin!), jossa Nalle Puhista tutun tiikerin kuvilla varustetut kuoret. Sain puhelimen kahdes- tai kolmasluokkalaisena, ja se toimii vieläkin. Sain tosin uuden puhelimen tänä jouluna, se on kirkkaanpunainen Nokia 203. Käytän silti joskus vanhaa puhelintani, sillä olen syvästi tykästynyt siihen~

 31. Mii29 kirjoitti:

  Haha, samoilla linjoilla ollaan. Itselläni on varmastikin se 10 vuotta vanha Nokia 2100 (?). Pikkuruisessa näytössä lukee RADIOLINJA :)

  Toki täytyy tunnustaa, että työn puolesta on myös vähän uudempi ja monipuolisempi puhelin, mutta tuota vanhaa, hyväksi havaittua henk.koht. puhelintani aion kyllä käyttää niin kauan kuin siinä vaan henki vielä pihisee :)

 32. Kati kirjoitti:

  Mä olen varmaan rajatapaus näissä puhelin asioissa :D
  Tykkään älypuhelimista ja niiden sovelluksissa ja siitä että saan hyviä kuvia puhelimella. Mutta ensimmäinen ongelma kun älypuhelimen kanssa tulee, oon valmis vaihtamaan perinteiseen kapulaan ilman erikoisuuksia :)
  Nyt oon syrän syrjällään kun uusi puhelimeni lähtee huoltoon ja joudun vanhaa käyttämään….
  Sen sanon, että älypuhelimissa ei oo kuin vikaa vikaa vikaa….. Tässä perheessä puhelimia on sen sata ja jokainen älypuhelin melkein juoksee huollossa.
  Kakkos puhelimeni on Nokian asha 300 ( punainen) josta siinä tykkään, että normi näppäimet viesteihin ja näyttö on kosketus näyttö. Sitä ei siis käytetä viestien kirjoittamisessa. Eli sitä suosittelen sitten kun tuo ihana pinkki puhelimesi joutuu eläkkeelle. :)

 33. Ässä kirjoitti:

  Tää on vähän noloa myöntää, mutta mä opiskelen tekniikkaa ja silti rakastan vanhoja, yksinkertaisia Noksuja! Oma 3510i on harmikseni kyllä jäänyt vanhempien kaappiin unohduksiin, vaikka muistaakseni se ei koskaan lakannut käytössäni toimimasta. Sain kuitenkin uudemman version synttärilahjaksi joskus, ja se sitten jäi varapuhelimeksi laatikkoonsa pölyttymään.

  Uuden puhelimen ostin pari vuotta sitten kun äitin vanha simpukkamallinen – kera ulkoisen antennin! – ei enää pelittänyt. Gigantista tarttui mukaan mainio iskunkestävä, tavallisilla näppäimillä varustettu Nokialainen, josta löytyy kaikki tarvittava puheluominaisuuden lisäksi: tekstarit, herätyskello, kalenteri muistutuksia varten ja laskin. Myönnän kuitenkin ottavani myös kuvia puhelimellani joskus esim. tutuista ihmisistä ja tapahtumista. Rakkaita naamoja ja muistoja hauskoista hetkistä on kiva joskus katsella puhelimesta, kun yksinäisyys yllättää. :)

  Itse en muuten kestäisi ajatusta, että puhelimessani olisi kiinni monia satoja euroja, lähemmäs tuhat. En uskaltaisi varmaan edes käyttää koko kapinetta, kun pelkäisin koko ajan hajottavani sen.

 34. M.M. kirjoitti:

  Olen osaksi hengenheimolaisesi eli vaihtoväli on puhelimilla harva, koska vaikea perustella itselle toimivan puhelimen vaihtoa, syksyllä ostin neljännen puhelimen koskaan. Sain tuon saman puhelimen yo-lahjaksi ja että oli hienoa kun siinä oli värinäyttö! Ja jäärä olen monessa suhteessa, esim. en koskaan opetellut käyttämään sellaista hienoutta kuin ennustava tekstiviestinsyöttö, kaikki kirjaimet näpyteltiin yksitellen…

  Syksyllä tuli vihdoin mitta täyteen kun Hgissä väliaikaisesti asuessa ketutti aina olla eksyksissä ja bussiaikataulut ja reitit kadoksissa-oli siirryttävä älypuhelinaikaan. Nyt en pärjäisi ilman. On mielenkiintoista jotenkin miten saatavuus luo tarpeita-tilanne on analoginen mielestäni aikaan ennen kännyköitä ja miten kännyköiden tultua tuntui käsittämättömältä että ennen pärjättiin ilman esim. missä olet/oon myöhässä/hae maitoa viestimismahdollisuutta.

  Ostin sitten kalleimman Lumian ja on tässä jotain absurdeja piirteitä – paino 90-l lopun luurien luokkaa, tekstariluonnoksia ei voi tallentaa, kosketusnäppäimet liian pienet suomalaiselle pullasormelle…mutta pääosin kyllä hyvä ja tarpeellinen.

 35. Nöpsö kirjoitti:

  Mun eräällä ystävällä oli viime kesään saakka tuo puhelin ennen, kuin siitä meni akku niin huonoon kuntoon, ettei sillä voinut enää soittaa ollenkaan. En tiedä olisiko puhelimeen voinut ostaa uutta akkua vai veikö uusi teknologia sitten kuitenkin mennessään. No tuloksena se, että uusi hieno puhelin on nyt toista kertaa puolen vuoden sisään huollossa…

 36. Salla kirjoitti:

  ihanaa löytää joku samalla lailla ajatteleva! :) itsekin pidän vanhoista puhelimista ja en halua vaihtaa puhelinta uuteen älylliseen :) olen sitä mieltä että nämä nykyajan älypuhelimet vähentää ihmisten omaa älyä ja ajattelua kun kaikki netit ja muut on liian lähellä. Jouduin melkein vuosi sitten luopumaan vanhasta nokialaisesta puhelinonnettomuuden jälkeen, ja säikähin että onko mitään peruspuhelinta enää ees olemassa, mutta voin sanoa että on! nokia 113 :) unelmapuhelin :) itsellä limenvihreä ja olen ollut niin tyytyväinen <3

 37. Jennilee kirjoitti:

  Mulla on kaksi puhelinta, joista kumpikaan ei ole älypuhelin. En myöskään ole kiinnostunut älypuhelimistä, enkä aio sellaista ottaa vastaan lahjana tai ostaa. En tiedä minkä mallisia puhelimeni ovat, mutta molemmat vanhoja toinen (jonka olen käytettynä ilmaiseksi saanut) niistä näyttää ihan samalta kuin tuo sinun puhelimesi. Väri vain on harmaa ja ulkonäöltään vielä kolhiintuneemman näköinen kuin tuo sinun aarteesi :). Siinä on ongelmana kovin lyhytkestoinen akku, joten olen ajatellut jo ostaa uuden puhelimen. Budjettini uudelle puhelimelle on 10 euroa, sillä ei kai hirveän monimutkaista puhelinta saa… Ihan joku sellainen mummoluuri kelpaa. :)

  Kiva, etteivät kaikki juokse älypuhelinten perässä. On muuten ärsyttävää kun ihmiset eivät saa katsettaan irti älypuhelintensa näytöistä. Varsinkin jos heidän kanssaan yrittää keskustella.

 38. Frida kirjoitti:

  Mäkin käytin tavallista puhelinta vielä pari kuukautta sitten ja vannoin, etten siirry älypuhelimiin. Mutta olosuhteiden pakosta jouduin pyörtämään puheet. Silloinen puhelin sanoi sopimuksen irti ja poikakaveri lahjoitti oman HTC:n älypuhelimensa mulle, kun sai itse paremman tilalle.

  Onhan toi ihan ok puhelin ja kosketusnäyttöönkin on jo alkanut tottua, mutta mun mielestä nuo kosketusnäyttöpuhelimet on jotenkin niin persoonattomia. Ominaisuudet on tietysti eri luokkaa kuin tavallisissa puhelimissa, mutta mun käytössä aika iso osa menee hukkaan. Ja monet noista älypuhelimista on vielä kamalan isoja halkoja, tuo omani on sieltä siroimmasta päästä. Mun mielestä Nokian 7260 on edelleen kaunein puhelin ja kestäväkin vielä. Toimii mulla edelleen varapuhelimena :)

 39. Maria kirjoitti:

  Söpö puhelin! :) Isällä on tuo sama tummansinisenä ja hienosti on toiminut monta, monta vuotta. Mulla itelläni puolestaan on Nokian 3120 ja just laskeskelin, että sekin lienee käytössä nyt vissiin kahdeksatta vuotta. Virtanappi on ruvennut aika jäykäksi, mutta muuten toimii mainiosti sekin. Ihanan yksinkertainen. <3 Just niin kuin joku sanoi, niin kyllä se on kiva olla ite fiksumpi kuin puhelin. :D

 40. Annika kirjoitti:

  Mulla oli neljä vuotta sama puhelin ja kyllä kesti. Vieläkin se toimi erinomaisesti, mutta halusin vaihtaa. Nyt mulla on nokia lumia 800, joka on ihan hyvä. Nokia julkisti peruspuhelimen muutama viikko sitte ja hintaa kuulemma on vaan 15euroa, et se vois olla sulle hyvä satsaus :)! olisin kyllä itsekin ottanut sen iphonen vastaan :d

 41. Stella kirjoitti:

  Kaverini käyttää vielä tätä samaa puhelinta ns. sivupuhelimena pääpuhelimen sijaan. Hyvin toimii eli on ollut kestävää laatua : )

 42. Taru kirjoitti:

  Oi kauhistus :D Tuo on kyllä todella kunnioitettavaa, itse kun en selviäisi hetkeäkään ilman iFööniäni O.o Tosin tuohon käytettävyyteen on pakko sanoa, että itse siirryin Applen huomaan muutama vuosi sitten juurikin siksi, etten osaa enkä halua edes oppia käyttämään monimutkaisia teknisiä vehkeitä. Jo läppärin käyttö on aivan liian vaikeaa ja turhauttavaa, kun samat asiat saa suoritettua idioottivarmasti puhelimella <3

 43. Wequ kirjoitti:

  Kyllä vanhat puhelimet on sitten paljon parempia. Itsellä on Nokian N8-malli, Soneralta kytkynä ostettu. Puhelimesta on tämän 11k sisällä hajonnut kerran näyttö, kuori ihan naarmuuntunut ja puhelin on sisäisesti sekaisin. Sammuilee, ilmoittelee järjestelmävirheistä ym. Sonera ei suostunut edes näyttöä vaihtamaan takuuseen, vaan maksu olisi ollut 100-200€… onneksi veli vaihtoi sitten paljon halvemmalla sen. Ja myyntiäijä sanoi, että korjauksen yhteydessä puhelimen muistit tyhjennetään ja ties mitä…en suosittele älypuhelinta sellaiselle, joka pärjää sitä ilmankin.
  Itse ajattelen, että kun Nokia N8-kytkysopimus päättyy (kesäkuussa 2014), ostan viimeistään silloin uuden puhelimen. Haluan tästä kapistuksesta eroon. Minulla on ollut jo yli 12 puhelinta (kyllä, olen vaihdellut vanhempien ja sisarien vanhoihin, yhteensä 5-8 olen hankkinut uutena. Olen pettynyt itseeni siinä, että olen kuluttanut luontoa. Seuraava puhelin saa olla yksinkertainen ja kestävämpi. Hyötysovelluksia, kuten netti voisi olla, muttei mitään kauheita hienouksia, niinkuin N8:sissani, jonka hajoamista pelkään kokoajan, ihan rahallisen menon vuoksi…
  Laatikossa minulla on vanhoja puhelimia, kuten Nokia 5110 ja 3510i. Nokia 3310:sta on antenni rikki. Myös samsungit ovat vielä ehjiä (E1080W ja S5230).

 44. erska kirjoitti:

  itselläni on ollut yli 30 puhelinta ja olen tosin vasta 14… varmaankin kuusi älypuhelinta minulla on ollut jotka kaikki ravanneet huollossa jatkuvasti. uuden lumian ostin kuukausi sitten mutta se sammui 72 kertaa yhtenä aamuna joten ostin samsung galaxy trendin toissapäivänä koska lumia menii kuukauden reissulle tsekkiin.. paras puhelimeni koskaan on ollut nokia 3220 :)

  • erska kirjoitti:

   ainiin ja lisäyksenä että lumia oli sen kuukauden aikana jo kerran näytönvaihdossa joten nyky nokioita ei enää kannata ostaa. sama sonyissä. samsungit ovat todella laadukkaita

 45. - jenna kirjoitti:

  Holaa,onko tämä vielä käytössä? :)

 46. - jenna kirjoitti:

  Kyllä on kestävä sitten :) ja älyttömän ihanan värinen :)

 47. Wequ kirjoitti:

  Moi Sanni!

  Sunhan puhelin täyttää jo pian 12 vuotta (ellet ole sitten vaihtanut, vai oletko?) ! Jos sulla vielä sama puhelin on, niin onko sulla jo ”stragedia” tulevaisuudelle, jos tuosta aika jättää?

  Itse Nokia N8:in jälkeen ostin mahdollisimman halvan älypuhelimen (koska näppäinpuhelimet maksoivat paljon) LG-merkkisen, jonka ostaminen osottautui virheeksi kun halpa puhelin jumitti niin paljon. Syksyllä veljeni lahjoitti minulle Nokia Lumia 620:n, joka on toiminut ihan asiallisesti, mutta koska sekin on jo pari vuotta vanha, niin se alkaa temppuilemaan aika ajoin, mutta paljon harvemmin kuin LG, jonka kanssa temppuilin _joka päivä_.

  Itse kauhulla odotan päivää, kun tuo puhelin hajoaa, sillä tuo on mukava enkä haluaisi luopua siitä. Varmaan yksinkertaisemman mallin otan käyttöön, kenties. Nykyään tabletilla voi hoitaa älypuhelinasioita.

  Hyvää alkanutta vuotta sinulle :)!

  • Sanni Sanni kirjoitti:

   Jos sulla vielä sama puhelin on, niin onko sulla jo “stragedia” tulevaisuudelle, jos tuosta aika jättää?

   Moi Wequ! Tässä mun luurin viimeisimmät kuulumiset:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/11/07/aika-luovuttaa/

   Harmillisesti olen siis tällä hetkellä siinä tilanteessa, että on pakko ostaa uusi puhelin. Yritän tsempata itseni siihen ennenkuin talvi vaihtuu kevääksi…

 48. vavavoo. kirjoitti:

  Mulla on Nokia 6100 joka on samalta vuodelta kun tuo ostin sen 2004 ja toimii

 49. SaaraA kirjoitti:

  Niin mullaki on tommonen 3510i mutta vähän vaaleanpunertava kuorissa ja vielä jopa ruusujakin kuorissa ostin sen 2004 kirpparilta laatikosta ja toimii!!

Kommentoi